"PKK’ye değil, Peşmerge’ye silah yardımı yapıyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın PKK'ye silah gönderdiği iddialarını reddederek, Rusya'nın sadece IŞİD'le mücadele için Peşmerge Güçleri’ne silah gönderildiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'nın PKK'ye silah gönderdiği iddialarını reddederek, Rusya'nın sadece IŞİD'le mücadele için Peşmerge Güçleri’ne silah gönderildiğini söyledi.

Sputnik''te yer alan habere göre;  Zaharova Erdoğan'ın, Rusya'nın PKK'ye silah gönderdiği iddialarını da reddederek "Rusya, Türkiye'den farklı olarak, yasadışı silah ve mühimmat sevkiyatıyla uğraşmıyor" ifadelerini kullandı. Rusya'nın sadece IŞİD'le mücadele için Peşmerge güçlerine silah gönderildiğini ve bu sevkiyatın da Irak hükümetinin onayıyla yapıldığını belirten Zaharova, "Bu tür yardımlar Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke tarafından gerçekleştiriliyor" dedi.

Zaharova, Alman Federal Meclisi'nde onaylanan 'soykırım' tasarısıyla ilgili de "Almanya bu kararla Rusya'nın pozisyonuna yaklaşmış oldu" yorumunu yaptı.

Rusya, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan 29 ülkeden biri.