'DAİŞ mensubu 271 Fransız ülkelerine döndü'

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, terör örgütü DAİŞ üyesi 271 Fransız vatandaşının Fransa'ya geri döndüğünü söyledi.

Haber Merkezi

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, terör örgütü DAİŞ üyesi 271 Fransız vatandaşının Fransa'ya geri döndüğünü söyledi. Collomb, ülkeye geri dönen DAİŞ üyeleri hakkındaki soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Le Journal du Dimanche Gazetesi'ne verdiği röportajda, DAİŞ üyesi 271 Fransız vatandaşının, Suriye ve Irak’ın farklı bölgelerinden ülkeye geri döndüğünü ve bu DAİŞ üyeleri ile ilgili soruşturmanın başladığını söyledi.

Collomb'un paylaştığı bilgilere göre yaklaşık 700 Fransız vatandaşı, Suriye ve Irak’ta, DAİŞ saflarında yer alıyor. Collomb, Fransa'nın da diğer Avrupa ülkeleri gibi ülkelerine geri dönen DAİŞ üyleri hakkında gerekli tedbirleri aldığını belirterek, bunların gözetim altında tutulduğunu ve haklarında soruşturma başlatıldığını söyledi. Colomb röportajında ayrıca, Fransa'ya geri dönen DAİŞ üyelerinden 54'ünün çocuk yaşta olsuğunu ve 217'sinin de 18 yaş üzerinde olduğu bilgisini paylaştı.