DAİŞ ‘Avrupa’daki saldırlar için tim kurdu’ iddiası

İngiliz basınında terör örgütü DAİŞ’in, Avrupa'da saldırılar düzenleyecek tim kurduğunu iddia etti. Gazete haberini, yakalanan Avrupalı bir DAİŞ üyesinin verdiği bilgilere dayandırıyor.

Haber Merkezi - İngiliz basınında terör örgütü DAİŞ’in, Avrupa'da saldırılar düzenleyecek tim kurduğunu iddia etti. Gazete haberini, yakalanan Avrupalı bir DAİŞ üyesinin verdiği bilgilere dayandırıyor.

İngiliz Sunday Times gazetesi, Suriye'de yakalanan Avrupalı bir DAİŞ üyesi ile yaptığı söyleşiye dayanarak örgütün Avrupa'daki saldırı planlarına ilişkin önemli iddialarda bulundu. Gazetenin haberine göre, DAİŞ Avrupa'da saldırı düzenlemesi planlanan üyeleri Suriye'deki bir kampta eğitiyor. Haberde eğitimi tamamlayanlar arasında örgüte Almanya'dan katılan kişiler de olduğu belirtildi.

Saldırı timinin hala aktif olduğunun belirtildiği haberde, Avrupalı örgüt üyelerinin Türkiye üzerinden geçiş yaptıkları rotanın Şubat ayına kadar açık olduğu öne sürüldü.

Gazetenin söyleşi yaptığı DAİŞ üyesi söz konusu bilgileri, DAİŞ’in üst düzey komutanlarından biri olan eniştesinden edindiğini söyledi. Örgüt üyesinin, kendisinin örgüt için çalıştığı iki buçuk yıl içinde Avrupa'da saldırı düzenleyecek yaklaşık 50 kişinin eğitildiğini aktardığı, Avrupa'da ve Lübnan'da saldırı düzenleme planları olduğunu söylediği belirtildi.