UEFA Süper Kupa'nın sahibi Real Madrid

UEFA Süper Kupa maçında Manchester United'ı 2-1 yenen Real Madrid, kupanın sahibi oldu.

Haber Merkezi

UEFA Süper Kupa maçında UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Manchester United, Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Philip II National Arena’da karşılaştı.

Geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Manchester United, Üsküp'te Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi.

2. DEVREYE ÖNDE GİRDİ

Manchester United'ı çalıştıran Jose Mourinho, eski takımı Real Madrid'e karşı Süper Kupa'yı kazanmak, Madrid'le 2 yıl üst üste Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Zidane ise kariyerine bir kupa daha eklemek için sahaya çıktı.

Maça daha iyi başlayan Kırmızı Şeytanlar olmasına rağmen, gol Real Madrid'den geldi. Takımın en önemli yıldızı Ronaldo'nun yokluğunda topu ağlara gönderen ise Casemiro oldu. Karşılaşmanın 24. dakikasında Casemiro'nun attığı gol, aynı zamanda ilk devrenin skorunu da belirledi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN SONRA SÜPER KUPA

Skor avantajıyla devreye giren Madrid, 52. dakikada bir gol daha buldu. Isco'nun topu ağlara göndermesiyle fark 2'ye çıktı.

Bu golden sonra Manchester United'ın cevabı gecikmedi. 62. dakikada Manchester United'ı umutlandıran gol yeni transfer Lukaku'dan geldi ve skor 2-1 oldu.

Mücadelenin kalan bölümünde iki takım da yakaladıkları pozisyonları gole çeviremedi ve Manchester United'ı 2-1 yenen Real Madrid, UEFA Süper Kupa'yı kazandı.