Kürdistan’ın cesur yürekli muhabirleri

Peşmergenin Musul bölgesinde IŞİD’e yönelik başlattığı operasyonda sırasında Kürdistan24 TV’nin güçlü haberciliği uluslararası medyaya haber oldu. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Daily Mirror, internet sayfasında yer verdiği haberde K24 TV muhabirleri için “cesur yürekli muhabirler” ifadesini kullandı.
kurdistan24.net

Peşmergenin Musul bölgesinde IŞİD’e yönelik başlattığı operasyon sırasında Kürdistan24 TV’nin güçlü haberciliği uluslararası medyaya haber oldu. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Daily Mirror, internet sayfasında yer verdiği haberde K24 TV muhabirleri için “cesur yürekli muhabirler” ifadesini kullandı.

Daily Mirror’un, “Cesur yürekli muhabir DAEŞ’in bomba yüklü aracı patlatma anını saniye saniye görüntüledi” başlığıyla verdiği haberi şöyle:

“Kuzey Irak’ta kameralara yansıyan görüntülerde Kürdistan bayraklı araçların geri dönüşü sırasında patlatılan bomba yüklü araç bir toz bulutu gibi yükseliyor.

Bu dramatik görüntüler cesur tv muhabiri yayındayken meydana geldi. IŞID’ın Peşmerge araçlarının geçişleri esnasında rokert ile patlattığı bomba yüklü araç muhabire birkaç kilometre uzaklıktaki bir mesafede meydana geldi.

Çekilen görüntüler Kuzey Irak’ın Xazir şehrinde ve Musul’un 40 kilometre batısındaki bir alanda meydana geldi. Peşmerge bayraklı araçların gelişi sırasında devasal meydana gelen patlama ile bir toz bulutunun kendilerine doğru geldiği görüntüleniyor.

Kürdistan24 tv muhabiri patlama anından hemen önce olay yerinde kayıttayken dev bir patlamayla birlikte havaya yükselen siyah dumanlar ekrana yansıyor.  Patlama Peşmergenin geçişinden hemen sonra meydana geldiği görülüyor.

Üzerinde Press yazan çelik yelek ile ekranda görünen muhabir olay öncesinde bölgedeki çatışmalar hakkında bilgi veriyor.

İntihar bombasının hedefinde Peşmerge’ye ait zırhlı araçlar vardı.  Fakat katliam bombacısı bu işi başaramadı. Peşmerge araçlarına ulaşamadan patladı.

Olay esnasında bölgede yakın mesafede olan Peşmerge birlikleri de K24 muhabirinin hemen yanında ekranda görünüyorlar.

Olaydan sonra alınan bilgilerde bir Kürt şavaşçısının arkadaşlarını kurtarmak için İŞİD bomba yüklü aracına doğru aracını sürdüğü ve Peşmergeleri korumaya çalıştığı kaydedildi.

Peşmerge destekçisi biri tarafından atılan tweette intihar saldırısının olduğu alanda büyük bir çukurun oluştuğu ve etrafında Peşmerge kuvvetlerinin olduğunu gösteriyor.

Atılan tweette: Peşmerge ve IŞID arasında Tel Isqaf tarafında devam eden çatışmalarda bomba yüklü bir intihar aracı durdurmak için Peşmergenin katliamı önlemek için kendini siper ettiği yazılıyor.

 

 

Rapor henüz bağımsız olarak doğrulanmadı. 

Peşmerge komutanı Sheikh Ahmet 20014’te IŞID’ın bomba yüklü aracı infilak etmesiyle yaşamını yitirmişti.

IŞID militanları Kürdistan’ın Tel Isqof kentini Mayıs dolaylarında ele geçirmişti fakat Peşmerge çüçleri kısa sürede ele geçirerek IŞID’ı şehrden temizledi.

Kürdistab Bölgesi Peşmerge güçleri Musul’un kuzey batısında bulunan Khazir ve yakın köylere yönelik kurtarma harekatı başlattı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyinden alınan bilgilere göre: 5,500 Peşmerge harekata katıldı. Bunun sonucunda altı köy IŞID’dan temizlendi, beş bomba yüklü araç imha edildi. Bunların üçü Peşmergenin Alman yapımı Millan roketleri imha etti ve dörtten fazla bomba yüklü araç da koalisyon uçaklarının  hava desteğiyle imha edildi.