En başarılı ve en başarısız büyükşehirler...

ORC Araştırma tarafından 30 büyükşehirde belediye başkanları üzerine yapılan ankette, son üç sırada Diyarbakır, Mardin ve Van yer aldı.

ORC Araştırma tarafından 30 büyükşehirde belediye başkanları üzerine yapılan ankette, son üç sırada Diyarbakır, Mardin ve Van yer aldı.

ORC Araştıma Şirketi Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, halkın belediye hizmetleri ile ilgili kanaatlerini tespit etmek için, 20 Şubat - 1 Mart 2016 tarihleri arasında 30 büyükşehirde toplam 17 bin 560 kişi ile yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle anket yaptı.

Araştırma sırasında insanlara "altyapı, çevre düzenlemesi ve temizliği, kaldırım ve yollar, kent estetiği, sosyal hizmetler, şebeke suyu, trafik akış düzeni, ulaşım, yeşil alan ve park" hizmetlerine göre "belediyelerin son 2 yıllık performansını başarılı bulup bulmadığı" soruldu.

Ankette, Ahmet Türk ve Februniye Akyol’un eşbaşkanlığını yürüttüğü Mardin Büyükşehir Belediyesi 28’inci sırada yer aldı.

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 29, Bekir Kaya ve Hatice Çoban’ın eşbaşkanlığını yaptığı Van Büyükşehir Belediyesi ise 30’uncu oldu.

Melih Gökçek Türkiye geneli 61,8 oy oranıyla en başarılı belediye başkanı gözüküyor.

İkinci sırada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yer alırken 3’üncü sırada ise Konya'dan Tahir Akyürek. Anketteki sürprizlerden biri de Ege Bölgesi'nde yer alan Aydın'dan geldi.

CHP'liler İzmir'i 'iyi' yönettikleri varsayımı üzerine konuşsalar da, anket sonuçlarına göre CHP'li büyükşehir belediyeleri arasında en başarılı bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu.