Merakla beklenen boks maçının galibi Floyd Mayweather

Merakla beklenen Floyd Mayweather-Conor McGregor boks maçını Mayweather, 10. rauntta teknik nakavtla kazandı.

Haber Merkezi

Merakla beklenen Floyd Mayweather-Conor McGregor boks maçını Mayweather, 10. rauntta teknik nakavtla kazandı.

Dünya boks tarihinin önde gelen isimleri arasında yer alan Floyd Mayweather ve Conor McGregor   Las Vegas'ta karşı karşıya geldi. Büyük merakla beklenen boks karşılaşmas Türkiye saati ile sabaha karşı 06.00'da başlaması beklenirken , yayın sisteminde yaşanan aksaklık nedeniyle gecikmeli (07.15'te) başladı. Floyd Mayweather, Conor McGregor'ı 10. rauntta teknik nakavtla mağlup etti.

Lakabı 'para' olan Floyd Mayweather 50. maçında 50. galibiyetini aldı. Floyd Mayweather mücadele sonrası şunları söyledi: "İlk 3 rauntta rakibimi anlamaya çalıştım. UFC maçları 25 dakika olduğu için bekledim ve sonrasında McGregor yoruldu"

TARİHE GEÇTİ

BBC'ye göre TV yayın hakları, reklamlar, sponsorluk hakları ve bilet satışlarıyla birlikte gecede 600 milyon dolar (466 milyon Sterlin) gelir bekleniyor. Gecede Mayweather, yaklaşık 300 milyon Dolar kazanırken, McGregor'un ise 100 Milyon doları servetine ekledi...Dev organizasyon bu rakamlarla birlikte 2015 yılında 'yüzyılın maçı' olarak adlandırılan Mayweather - Pacquiao maçını geride bıraktı...

Boks maçında dünya şampiyonluğu unvanı olmasa da Dünya Boks Konseyi'nin dev maça hazırladığı kemer dikkatleri üzerine çekiyor. 'Money Belt' (para kemeri) adı verilen kemerin üzerinde 3 bin 360 Elmas, 600 safir, 300 zümrüt ve 1.5 kilogram 24 ayar altın bulunuyor.