Ukrayna ve Sri Lanka Kürdistan’da temsilcilik açıyor

Uluslararası toplumun Kürdistan’a yönelik ilgisi artıyor. Ukrayna ve Sri Lanka ülkeleri Kürdistan’da temsilcilik açıyor.

Haber Merkezi - Uluslararası toplumun Kürdistan’a yönelik ilgisi artıyor. Ukrayna ve Sri Lanka ülkeleri Kürdistan’da temsilcilik açıyor. Bu iki ülke ile birlikte Kürdistan’daki yabancı ülke temsilciliği sayısı 38’e yükseliyor. Her iki ülkenin temsilcilik açma kararı hem Kürdistan hem de Bağdat yönetimlerince onaylandı.

Kürdistan Hükümeti Dış İlişkiler ofisinden yapılan açıklamada, Kürdistan’ın dış politikasının geliştirilmesi kapsamında diplomatik girişimlerin yoğunlaştığı belirtilerek bu çerçevede uluslararası toplumun da Kürdistan’a ilgisinin arttığına dikkat çekildi.

Ukrayna ve Sri Lanka’nın Kürdistan’a temsilcilik açmasının da bu çabaların ürünü olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: “Ukrayra, Sri Lanka ve Kürdistan arasındaki hem ekonomik hem de kültürü ilişkilerin geliştirilmesi için büyük bir adım olarak görüyoruz. Temsilciliklerin Kürdistan’da açılma nedeni, Kürdistan’ın güven veren öncü rolü ve geleceğidir.”