Rusya: Suriye’nin yüzde 85’i DAİŞ’ten temizlendi

Suriye'de DAİŞ'in son kalesi Deyr ez Zor için savaş sürüyor. Suriye rejim güçleri ve Suriye Demokratik Güçleri farklı notalardan bölgeyi DAİŞ’ten temizlemeye çalışıyor. Rusya, rejim güçlerinin ülkenin yüzde 85'inde kontrolü sağladığını duyurdu.

Haber Merkezi - Suriye'de DAİŞ'in son kalesi Deyr ez Zor için savaş sürüyor. Suriye rejim güçleri ve Suriye Demokratik Güçleri farklı notalardan bölgeyi DAİŞ’ten temizlemeye çalışıyor. Rusya, rejim güçlerinin ülkenin yüzde 85'inde kontrolü sağladığını duyurdu.

Suriye'de 6.5 yıldır süren iç savaşta Rakka ve Deyr ez Zor'un DAİŞ'ten kurtarılması için operasyonlar sürerken Rus ordusundan açıklama geldi.

Korgeneral Aleksander Lapir, Lazkiye'deki Rus üssü Hmeymim'de düzenlediği basın toplantısında Suriye ordusunun toprakların yüzde 85'ini teröristlerden temizlediğini duyurdu.

Rus korgeneral Lapir, Suriye'nin yüzde 15'inin yani 27 bin kilometrekarelik alanın hala aşırılıkçıların elinde olduğunu söyledi.

Hükümet güçleri, son haftalarda Lübnan sınırındaki Humus vilayetini terör örgütü DAİŞ'ten temizledi.

Suriye ordusu, İran destekli milislerle birlikte Irak sınırındaki petrol zengini Deyr ez Zor vilayetinde kontrolü sağlamak için savaşıyor.