Erdoğan: İdlib'de ciddi bir harekât var

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nusra Cephesi'nin ana gövdesini oluşturduğu Tahrir El Şam’ın elinde bulunan Suriye'nin İdlib Eyaleti'yle ilgili bir askeri harekâtın başladığını bildirdi.

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nusra Cephesi'nin ana gövdesini oluşturduğu Tahrir El Şam’ın elinde bulunan Suriye'nin İdlib Eyaleti'yle ilgili bir askeri harekâtın başladığını bildirdi.

Afyon’da AK Parti istişare toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" dedi.

Erdoğan, Türk ordusunun henüz İdlib'e girmediğini de belirtti.

Öte yandan Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan gruplardan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Hamza Bölüğü, İdlib'e askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

ASTANA’DA ÇATIŞMASIZLIK ANLAŞMASI

Türkiye, Rusya ve İran, Suriye krizi ile ilgili yürütülen Astana görüşmelerinin Eylül ayındaki son toplantısında, İdlib'te çatışmasızlık bölgesi kurulması için anlaşmaya varmıştı.

İdlib, Nusra Cephesi'nin ana gövdesini oluşturduğu Tahrir El Şam grubunun elinde bulunuyor.

Nusra Cephesi 2016 yılında yaptığı açıklamada El Kaide'den ayrıldığını ve adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştirdiğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz aylarda İdlib'de başka bir silahlı grup olan Ahrar'uş Şam örgütü ile Tahrir El Şam arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

Çatışmalar sonunda Ahrar'uş Şam İdlib merkezinden çekilmişti.