İzlanda Dünya Kupası tarihine geçti

İzlanda, 2018 Dünya Kupası'na doğrudan katılmaya hak kazananan en az nüfuslu ülke oldu. Balıkçılar lakaplı ülke, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek

Haber Merkezi

İzlanda, 2018 Dünya Kupası'na doğrudan katılmaya hak kazanan en az nüfuslu ülke oldu. Balıkçılar lakaplı ülke, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek

Rusya'da düzenlenecek FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye ile aynı grupta yer alan İzlanda, elemelerdeki 10. ve son maçında Kosova'yı 2-0 mağlup etti. İzlanda bu sonuçla puanını 22'ye yükseltti ve grubu lider tamamlayarak Rusya'ya doğrudan bilet kaptı. İzlanda bu sonuçla tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerinde boy göstermiş olacak.

İzlanda ayrıca Dünya Kupası finallerine kalan takımlar arasında tarihe geçti. 337 bin nüfusu olan İzlanda, Dünya Kupası'na katılan ülkeler arasında nüfusu 1 milyondan az olan ilk ülke oldu!

Balıkçıların gollerini 40. dakikada Gylfi Sigurdsson ve 68. dakikada Johann Gudmundsson kaydetti. Diğer yandan 2010 yılında FIFA ülkeler sıralamasında 112. sırada olan İzlanda, 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra 2018 Dünya Kupası'na da katılmaya hak kazandı.

Grubun diğer mücadelesinde ise Hırvatistan, deplasmanda Ukrayna'yı 2-0 yenerek 2. sırada kaldı. Hırvatistan, Dünya Kupası'na katılma yolunda play-off oynayacak.