Putin: Batı, Kürdistan ve Katalonya'da çifte standart uyguluyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası toplumun Kürdistan ve Katalonya'da çifte standart uyguladığını söyledi.

Haber Merkezi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası toplumun Kürdistan ve Katalonya'da çifte standart uyguladığını söyledi.

Valday Tartışma Kulübü'nün 14. yıllık toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada güvenliğin giderek azaldığını, radikallerin ve aşırılık yanlılarının güç kazandıklarını belirterek, Kürtistan ve Katalonya'da yaşanan krizlerde, Batı'nın çifte standart uygulamalarının izlerinin görüldüğünü belirtti.

Kosova'nın ayrılmasından sonra birçok ülkede bağımsızlık taleplerinin yükseldiğini vurgulayan Putin, bazı ülkelerdeki bağımsızlık taleplerini destekleyen Batı'nın, Kırım'a da destek vermediğini ifade etti. Putin, "Demek oluyor ki, bazı meslektaşlarımız açısından bağımsızlık ve özgürlük için mücadele eden meşru bölgeler, demokratik mekanizmaların yardımıyla dahi haklarını elde edemeyecektir." dedi.

Bazı ülkelerin teröre karşı birlikte mücadele etmek yerine kaosta ısrar ettiklerini vurgulayan Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler'de (BM) reform yapılması gerektiğini ancak yapılacak reformların kalıcı olması ve oy birliğiyle kabul edilmesinin şart olduğunu söyledi.