Erdoğan: İdlib büyük oranda neticelendi, önümüzde Afrin var

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin İdlib bölgesindeki operasyonun "büyük ölçüde neticelendiğini" söyledi.

Haber Merkezi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin İdlib bölgesindeki operasyonun "büyük ölçüde neticelendiğini" söyledi.

Lideri olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Önümüzde Afrin konumuz var" dedi.

Erdoğan, Afrin ve İdlib'i kastederek "Buralardan taviz veremeyiz" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 5 günlük keşif çalışmasının ardından 12 Ekim gecesi İdlib'e asker göndermeye başlamıştı.

Bölgeye Fırat Kalkanı Operasyonu'nun yapıldığı Cerablus-El Bab hattından Özgür Suriye Ordusu militanları da getirilmişti.

Türkiye, İdlib'e "ateşkesin devamlılığını sağlamak" amacıyla girdiğini vurguluyor.

Operasyonun eskiden El Kaide ile bağlantılı olan El Nusra'nın devamı niteliğinde olan Heyet Tahrir Şam'ın bölgedeki hakimiyetine karşı düzenlendiği, TSK'nın bu bölgelere gözlem kuleleri kurarak ateşkesin devamını gözleyeceği duyurulmuştu.

Erdoğan konuşmasının devamında ABD'nin, Demokratik Suriye Güçlerine yaptığı silah yardımına da değinerek, "Rakka'da bölücünün posterlerinin asılmasını ey Amerika ne ile izah edeceksin? Biz gerçeklerle konuşuyoruz. 3 bin 500'ü aşkın tır bölgeye silah taşıyor. Bunların nerede, nasıl stoklandığını biliyoruz. Bunu da iyi bil..." diye konuştu.