Washington’dan Bağdat’a medya özgürlüğü uyarısı

Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin Kurdistan24 ve Rudaw ile diğer bazı Kürt televizyon kanallarına yönelik tehdit içerek açıklamaları ile Kürt gazetecilerin öldürülmesine ABD’den ser tepki geldi.

Haber Merkezi

Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin Kurdistan24 ve Rudaw ile diğer bazı Kürt televizyon kanallarına yönelik tehdit içerek açıklamaları ile Kürt gazetecilerin öldürülmesine ABD’den sert tepki geldi.

ABD Dışişleri Sözcüsü, Abadi’ye, “Medya ve düşüncenin özgürlüğü bizim için çok önemlidir” uyarısında bulundu.

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Haydar Abadi'nin Kurdistan24 ile diğer bazı Kürt televizyon kanallarına yönelik sarf ettiği sözler ve Kürt gazetecilerin öldürülmesi ile ilgili sorular üzerine, Irak’ta Kürt medya organlarının yasaklanması ve Kürt gazetecilerin öldürülmesiyle ilgili raporların ellerine ulaştığı belirterek, "Düşünce özgürlüğü bizim için çok önemlidir ve biz her zaman düşünce ve medyanın özgürlüğünü savunuyoruz" diye konuştu.

Erbil-Washington ilişkilerine de değinen Sözcü Nauert, "Kürtlerin her zaman ABD'nin seçkin ve önemli müttefikleri olmaya devam edecek” ifadesini kullandı.