Kemal Kerküki: Haşdi Şabi saldırıya hazırlanıyor, izin vermeyiz

Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Kemal Kerkuki, Irak ordusu ve Haşdi Şabi örgütüne Peşmerge’ye saldırmaları için hazırlık yapılması yönünde talimat verildiğini söyledi.

Haber Merkezi - Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Kemal Kerkuki, Irak ordusu ve Haşdi Şabi örgütüne Peşmerge’ye saldırmaları için hazırlık yapılması yönünde talimat verildiğini söyledi.

Konuya ilişkin konuşan Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Kemal Kerkuki, Irak ordusu ve İran destekli paramiliter örgüt Haşdi Şabi’ye Peşmerge’ye saldırmaları için hazırlık yapılması yönünde talimat verildiğini söyledi.

Kemal Kerkuki herhangi bir çatışmanın yaşanmasından yana olmadıklarını ancak bir saldırı olması halinde  Pirdê, Mahmur ve Zumar’da daha önce olduğu gibi şimdi de  savaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Kerkuki, hiç kimsenin Kürtlerin iradesini teslim alamayacağını Saddam’ın nasıl Kuveyt işgali ile kendi sonunu getirdiği gibi Kürdistan işgali ile Irak hükümetinin kendi sonunu getireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Basnews