ABD'li Senatör: Kürdistan ile stratejik işbirliği geliştirmeliyiz

Kurdistan24'e konuşan Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubin, İran'ın ABD'nin imkanlarını kullanarak Kürdistan'ı parçalamaya çalıştığını söyledi.

Haber Merkezi

ABD Senatosu Cumhuriyetçi kanat Senatörü Marco Rubin, İran'ın Kürdistan'da istediklerini gerçekleştirmek için Kürtleri parçalamaya çalıştığını söyledi.

Kürdistan ile bölgedeki gelişmelerle ilgili Kurdistan24'e konuşan Rubin, İran'ın kendi menfaatleri için Kürtler arasında kargaşa çıkartıp Kürtleri parçalamaya çalıştığını vurgulayarak, İran'ın bunu Şii paramiliter güç Haşdi Şabi eliyle yapmaya çalıştığın ifade etti.

İran'ın ABD ve koalisyon ortaklarına karşı istediklerini alabildiğini de vurgulayan Rubin, Trump yönetiminin İran'la ilgili stratejisini kendisinin de merak ettiğini dile getirdi.

ABD yönetiminin Kürdistan ile uzun vadeli işbirliği stratejisini geliştirmesi gerektiğinin altını çizen genç senatör Marco Rubin, "ABD, Kürt halkının yanında olduğunu göstermelidir." dedi.

İran'ın ABD'yi Irak'ta zayıflatmayı amaçladığını ve ABD'nin imkanlarından faydalandığını ifade eden Rubin, bunun İran'ın temel stratejisi olduğun dile getirdi.
Haşdi Şabi'yle ilgili de konuşan Marco Rubin, Haşd'in kontrolü İran'ın elinde olan Iraklı bir güç olduğunu söyledi.