"Erbil-Bağdat görüşmeleri önümüzdeki hafta başlıyor"

Londra’da yayın yapan El Hayat gazetesi, Erbil ile Bağdat hükumetleri arasındaki sorunların çözümüne dönük görüşmelerin önümüzdeki hafta başlayacağını iddia etti.

Haber Merkezi
Londra’da yayın yapan El Hayat gazetesi, Erbil ile Bağdat hükümetleri arasındaki sorunların çözümüne dönük görüşmelerin önümüzdeki hafta başlayacağını iddia etti.

El Hayat gazetesinin üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin Kürdistan referandumunun iptal edilmesini görüşmelerin başlamasına ön koşul olarak ileri sürmesine rağmen önümüzdeki hafta içerisinde Erbil ile Bağdat arasında müzakerelerin başlayacağını ileri sürdü.

Irak Başbakanı Haydar Abadi dün Kürdistan ile Irak hükümetlerinin birçok konuda anlaştığını açıklamış ancak Kürdistan Hükümeti, Erbil ile Bağdat hükümetleri arasında herhangi bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirtmişti.

Kürdistan hükümetinin açıklamasında Irak hükümeti ile hiçbir anlaşmanın imzalanmadığı sadece Irak ordusu ile Peşmerge arasında bazı görüşmelerin olduğu bildirilmişti.