Başbakan: Şiddet değil, birlik vaktidir

Resmi temaslarda bulunmak için Almanya’da bulunan Başbakan Neçirvan Barzani, protesto gösterilerini saygıyla karşıladıklarını ancak şiddeti hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini söyledi.

Haber Merkezi

Resmi temaslarda bulunmak için Almanya’da bulunan Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan'da şiddete dönüşen protesto gösterileriyle ilgili açıklama yaptı.

Kürdistan’ın hassas bir süreçten geçtiğini belirten Başbakan, barışçıl ve demokratik bir şekilde yapılacak gösterileri anlayışla karşıladıklarını ancak şiddeti hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini söyledi.

Demokratik bir şekilde hak talebinde bulunmanın insanların en doğal ve meşru hakları olduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, göstericilere taleplerini medeni bir şekilde dile getirmelerini istedi.

Bölge ve Kürdistan’ın çatışma ve şiddetin yoğun yaşandığı bir süreçten geçtiğini hatırlatan Başbakan Neçirvan Barzani şunları dile getirdi:

“Mahmur ve çevresinde Irak güçlerinin güç yığması devam ediyor. Daha dün DAİŞ, Peşmerge güçlerimize karşı büyük bir terör saldırısı gerçekleştirdi. Kürdistan’ın böylesine hassas bir süreçten geçtiği bir zamanda birliğimizi sağlayarak birbirimize güç vermeliyiz. Bundan daha zor süreçler deneyimledik. Huzur ve refah içinde bir Kürdistan geleceğine olan inancımı koruyorum.”