Bahoz Erdal bilmecesinde yeni gelişme

Anadolu Ajansı’nın “Bahoz Erdal öldürüldü” başlığıyla duyurduğu haberi, hemen hemen bütün medya organlarında geniş yer bulmuştu. Haberin ardından Youtube’da Tel Hamis Tugaylarına ait arma filigranlı yayımlanan video, “Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü bombalı saldırının görüntüleri” şeklinde servis edildi.

K24- Mirza Zana

Anadolu Ajansı’nın “Bahoz Erdal öldürüldü” başlığıyla duyurduğu haberi, hemen hemen bütün medya organlarında geniş yer bulmuştu. Haberin ardından Youtube’da Tel Hamis Tugaylarına ait arma filigranlı yayımlanan video, “Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü bombalı saldırının görüntüleri” şeklinde servis edildi.

Youtube’da gece modu efektiyle yayımlanan videoda, üzerinde Doçka silahı konuşlu bir aracın ateş altına alındığı ve kısa süre içinde patlatıldığı görülüyor. Tel Hamis adına paylaşıldığı görülen videoda, araçta bulunan PKK komutanlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin ve korumalarının öldürüldüğü iddia ediliyor.

Videoda öldürülen bazı şahıslar görülmekle beraber kim oldukları tespit edilemiyor.

Video sahte mi?

Videonun linkine buradan ulşabilirsiniz...

 

Öte yandan yine Youtube’da paylaşılan diğer bir videoda ise aynı görüntülerin efektsiz hali yer alıyor. Nerinaazad adlı hesap tarafından yayımlanan görüntülerin, 2014 yılında YPG savaşçıları tarafından vurulan el Nusra’ya ait bir araca ait olduğu iddia ediliyor.  

Türkiye’nin resmi kuruluşu Anadolu Ajansı (AA), PKK'nin üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin’in, Suriye'de vurulduğu ve hayatını kaybettiğini iddia etti. Ajansa konuşan Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü öne sürdü. Hasekavi, Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi. İddia PKK tarafından yalanlandı.

PKK: Bahoz Erdal görevinin başındadır

Ancak haber PKK tarafından yalanlandı. PKK’ye yakın Med Nuçe televiyonu, “HPG Bim sorumlusu AA’yı yalanladı” şeklinde haber geçti. Haberde, "Anadolu Ajansı ve Türk Medyasının Bahoz erdal (Fehman Hüseyin) ile ilgili haberi yalandır. Bahoz erdal görevinin başındadır" denildi.

PKK medyası Bahoz Erdal’ın ölmediğini açıklasa da yaşadığına dair bir kanıtı da ortaya çıkarmadı.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi: Bahoz Erdal yaşıyor

Londra merkezli ve muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de HPG komutanlarından Bahoz Erdal’ın ölmediğini açıkladı.

Kobani Kantonu: Erdal ölmedi

Basnuçe’ye konuşan Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo, Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddialarını yalanlayarak daha önce de bu tür haberlerin servis edildiğini ancak hiçbirinin doğru çıkmadığını ifade etti.

PKK’ye yakın birçok isim gerek sosyal medyadan gerekse diğer alanlardan Erdal’ın ölüm haberini yalanladı.

Erdoğan: Haberlerin teyidine yönelik çalışmalar sürüyor

İlk resmi açıklama Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan gelmişti. Kaynak, PKK'nin önemli isimlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü yönündeki iddialarla ilgili olarak, “Aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Bize ulaşan bilgiler de bu yönde. Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor." diye konuştu.

Kimse iddiasını kanıtlayamadı

Türkiye medyası, Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddia edilen habere çok geniş bir yer verdi. Hatta öldürülme olayının MİT’in başarılı bir operasyonu sonucu olabileceği öne sürüldü. Hükümete yakın medya organları, çoğunlukla bir iddia olarak değil kesin bir bilgi şeklinde haberler yaptı. Ancak resmi kaynaklar dahil hiç kimseden olayın doğruluğuna ilişkin teyit alınamadı ve öldürüldüğü haberi kanıtlanamadı.

Haberlerin ortaya atılmasından kısa bir süre sonra PKK de medya organlarından Erdal’ın öldürüldüğü iddialarını yalanladı ve görevinin başında olduğu açıklamasında bulundu. Olay, PKK medyası tarafından çok sık işlenmese de ilgili bütün haberlerde nerede olduğu söylenmemekle birlikte Bahoz Erdal’ın yaşadığı ve görevinin başında olduğu savunuldu. Ancak yaşadığına dair bir kanıt ortaya atılamadı.