"Sêmalka’dan Rojava’ya geçişlerde hiçbir engel yok"

Sêmalka Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbehari, KYB’li Salar Mahmud’un Rojava’ya karşı büyük bir ambargo olduğu yönündeki iddialarını yalanlayarak, kapıda hiçbir engellemenin olmadığını söyledi.

Haber Merkezi

Peşhabur (Sêmalka) Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbehari, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Milletvekili Salar Mahmud’un Batı Kürdistan’a (Rojava) sınır kapısı olan Sêmalka’nın her türlü geçişe kapalı tutulduğu yönündeki iddialarını yalanlayarak, herhangi bir engelin söz konusu olmadığını ve Sêmalka’dan Rojava’ya düzenli olarak tonlarca ilaç ve gıda malzemesinin geçtiğini söyledi.

KYB’li vekil Salar Mahmud, yaptığı yazılı açıklamada, Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Rojava’ya geçişine izin verilmediğini, ayrıca kapının insani yardım malzemelerinin geçişine de kapalı olduğunu iddia etmişti.

Mahmud’un açıklamasına yazılı açıklama ile yanıt veren Şevket Berbehari, Salar Mahmud’un Rojava’ya geçen Kürdistan Parlamentosu heyeti listesinde isminin olmamasından dolayı geçişinin gerçekleşmediğini belirtti.

Rojava’ya yönelik herhangi bir engelin söz konusu olmadığını ifade eden Berbehari, her ay düzenli bir şekilde uluslararası yardım kuruluşlarının tonlarcav insani yardım malzemesinin bu kapıdan Rojava’ya gittiğini, her gün onlarca Rojavalının Kürdistan’a giriş-çıkış yaptığını, Rojava’da süren askeri operasyonları takip etmek için gazetecilerin Rojava’ya geçiş yaptığını ve resmi işlemlerini eksiksiz tamamlayan hiçbir kişinin kapıda herhangi bir engelle karşılaşmadığını söyledi.