PAK'tan "gözaltı ve tutuklama" tepkisi

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), yönetici ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Haber Merkezi - Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), yönetici ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamada, gözaltı ve tutuklamaların çözümsüzlüğü derinleştireceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

 “Her gün bir yenisine tanık olduğumuz gözaltılar, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ kisvesi altında, Kürt halkının temel taleplerini dile getiren ya da düşünce özgürlüğü kapsamında fikir beyan eden bütün insanları hedefliyor. Sosyal medyadaki paylaşımlar ve kimi konferanslardaki konuşmalar gerekçe gösterilerek, özellikle OHAL ve Afrin saldırısı sonrası,  aydın, sanatçı, gazeteci, yazar ve siyasetçilere karşı kapsamlı bir gözaltı, tutuklama ve hapis cezaları furyası sürdürülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihi, baskı, sindirme ve bastırma siyasetinin hiçbir sorunu çözmediğinin sayısız örnekleriyle doludur.”

Mustafa Özçelik basın toplantısında Türkiye Devleti’nin 95 yıllık tarihinden dersler çıkaramadığına dikkat çekerek, şöyle dedi: ‘Kürtler 95 yıldır sayısız soykırım, katliam, ölüm, yıkım, hapis ve göç ettirme politika ve uygulamalarına maruz kaldı. Ama bu uygulama ve siyaset ile ne Kürt milleti ortadan kaldırılabildi; ne de Kürtlerin özgürlük talebi bastırılabildi’.
Mustafa Özçelik, Mehmet Ermiş ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması çağrısında bulunarak, konuşmasına şu sözlerle sonlardı: ‘Bu baskı ve sindirme siyaseti çözümsüzlüğü derinleştirmekten öte bir rol oynayamayacak, hiçbir sorunu çözemeyecektir. Çözüm tüm Kürt partileriyle siyasal, barışçı, demokratik yol ve yöntemlerle siyasal çözümü esas alan görüşmelerin başlatılmasındadır’.