ABD'li ünlü sunucu: Tanrı isterse aday olabilirim

ABD'li ünlü sunucu Oprah Winfrey son röportajında 2020 başkanlık seçimlerine aday olup olmayacağı sorusuna açıklık getirdi.

Haber Merkezi

ABD'li ünlü sunucu Oprah Winfrey son röportajında 2020 başkanlık seçimlerine aday olup olmayacağı sorusuna açıklık getirdi.

Altın Küre Ödül Töreni'nde Cecil B. DeMille Ödülü'nü aldıktan sonra yaptığı konuşmasıyla başkanlık yarışına hazırlandığı yorumlarına neden olan Oprah Winfrey konu hakkında konuştu.

ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından The Oprah Winfrey Show'un 64 yaşındaki sunucusu "Bu konuyla ilgili dua ettim. Duamda 'Tanrım eğer gerçekten aday olmamı istiyorsan bana söylemek zorundasın, vereceğin mesaj çok açık ve net olmalı' dedim. Ancak şu ana kadar bir mesaj almadım" diye konuştu.

Sinema dünyasına önemli katkıları olan kişileri onurlandıran Cecil B. DeMille Ödülü'ne layık görülen ilk siyah kadın olarak tarihe geçen Winfrey' genç kızlara ve kadınlara seslendiği ve "Erkek iktidarının zamanı geçti" mesajı sonrası yapılan anketlerde Donald Trump'a10 puan fark atmıştı. 

 Trump Beyaz Saray'daki bir toplantı sırasında Winfrey'nin genel seçimlere katılma ihtimali hakkında sorulan soruya, "Evet Oprah'yı yenebilirim. Onunla yarışmak çok eğlenceli olur. Oprah'yı çok iyi tanıyor ve seviyorum fakat seçimlere katılacağını sanmıyorum" demişti 

WINFREY NE DEMİŞTİ?
Konuşmasının başında, 1964 yılında Oscar kazanan ilk siyah aktör Sydney Poitier'i saygıyla anan Winfrey, o anı şu sözlerle anlattı: "Küçücük bir kızdım. Evde, yerde oturuyordum. Birden sahneye hayatımda gördüğüm en zarif adam çıktı. Başka bir siyah adamın daha önce böylesine tanındığına hiç şahit olmamıştım. Annemin bize daha iyi bakabilmek için temizlikten döndüğü bir andı. Benim için ne demek olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Şimdi ise, yine küçük siyah kız çocukları bu anı izliyor. Siyah bir kadına ödül verildiğine tanıklık ediyorlar."