YPG: 10 Suriye milisi Afrin'de hayatını kaybetti

YPG, Efrin’in Cindires bölgesine TSK uçakları tarafından düzenlenen bombardımanda Suriye ordusuna bağlı 10 milisin öldürüldüğünü açıkladı.

Haber Merkezi - YPG, Efrin’in Cindires bölgesine TSK uçakları tarafından düzenlenen bombardımanda Suriye ordusuna bağlı 10 milisin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Genel Komutanlığı, Afrin’in Cindires bölgesinde TSK’ya bağlı  savaş uçaklarının  Suriye ordusuna bağlı Kuvvet Şebi birliklerinin (Halk Güçleri) mevzilerine yapılan bombardımanda 10 Suriyeli milisin hayatını kaybettiğini duyurdu.

YPG açıklamasında dün Raco ilçesinin Bilîlka köyünde TSK ve ona bağlı unsurlar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ve bir helikopterin ise düşürüldüğü kaydedildi.

Açıklamaya göre; Raco ve Cindires bölgeleri ile Şiyê ve Şera ilçelerine yönelik TSK’nın  yoğun bombardıman yaptığı,  Şera’nın Çema köyü ile Cindirêsê’nin Kefer Sefrê köyündeki Suriye ordusuna bağlı Kuvvet Şebi birliklerinin noktalarının hedef alındığı kaydedildi.. Yapılan bombardıman sonucu Kuvvet Şebi’nin 10 üyesinin hayatını kaybettiği, 6 üyesinin ise yaralandığı bildirildi.