Trump: Başkan seçilirsem Kürt sorununu…

ABD’deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Partiden adaylığı kesinleşen Donalt Trump, ilk defa bir açıklamasında Kürtlerden bahsetti.

ABD’deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Partiden adaylığı kesinleşen Donalt Trump, ilk defa bir açıklamasında Kürtlerden bahsetti.  Trump, Kürt güçlerinin IŞİD ile mücadelesini hayranlıkla izlediğini ifade etti.

Donalt Trump, ABD Başkanı seçilmesi halinde, Türkiye’deki Kürt sorununu diyalog ve uzlaşı yoluyla çözülmesi için girişimde bulunacağını sözlerine ekledi.

New York Times gazetesine mülakat veren Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump, Türkiye’deki Kürt sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin soruya kısaca “görüşmelerle” yanıtını verdi.

Trump sözlerinin devamında, Kürt güçlerinin IŞİD ile mücadelesini yakından ve hayranlıkla izlediğini dile getirdi.

ABD başkanı olması halinde IŞİD ile mücadeleyi genişleteceğini sözlerine ekleyen  Trump, "Vaazlar vermeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Kendi ülkemizde olanlara bakın? İnsanlar polisleri soğukkanlılıkla vururken biz başkalarına nasıl ders verebiliriz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi düşmanlarını temizlemek için darbe girişiminden faydalanıp faydalanmadığının sorulması üzerine Trump, şunları söyledi: "Dünya, ABD'nin ne kadar kötü durumda olduğunu görürken insan haklarından bahsetmeye başlarsak iyi bir mesaj verebileceğimizi sanmıyorum." dedi.