Alman birliklerine İncirlik'te ek güvenlik

Alman ordusu, İncirlik'te konuşlandırılmış olan Alman birlikleri için güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı. Alman ordusu ayrıca İncirlik'te Türk muhatap sıkıntısı çekiyor.

Alman ordusu, İncirlik'te konuşlandırılmış olan Alman birlikleri için güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı. Alman ordusu ayrıca İncirlik'te Türk muhatap sıkıntısı çekiyor.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından İncirlik üssünde görevli Alman askerleri için ek güvenlik önlemleri alındığı açıklandı. Alman Harekat Komutanlığından alınan bilgilere göre, İncirlik'e ‘kısa süreli ve korunma amacıyla' sadece roket saldırılarına karşı savunma sistemiyle donatılmış Alman askeri uçaklarının kalkışına izin verilecek.

Harekat komuta merkezi sözcüsü, daha önce ABD ve diğer müttefiklerin de aynı yöntemi uygulamaya başladıklarını söyledi.

Almanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İncirlik'te görevli Alman askerleri için acil tehlike bulunmadığı belirtildi. Darbe girişiminin ardından binlerce askerin açığa alındığına dikkat çeken sözcü, İncirlik'te meydana gelen boşluk nedeniyle işbirliği için muhatap bulunamadığını söyledi.

IŞİD'le mücadele operasyonları

IŞİD ile mücadele operasyonu çerçevesinde 238'i İncirlik'te olmak üzere 252 Alman askeri görev yapıyor. Katar, Kuveyt ve Ürdün'de de Alman irtibat subayları bulunuyor. Keşif uçuşlarına katılan Alman Tornado'ları ile yakıt ikmal uçakları şimdiye kadar 600'ün üzerinde sorti yaptı.

Almanya Meclisi'nin 1915 Ermeni olaylarını soykırım olarak nitelendirmesi üzerine Türk hükümetinin Alman milletvekillerinin İncirlik'teki birlikleri ziyaret etmesini yasaklaması Almanya'da tepkiye yol açmış ve birliklerin Türkiye'den çekilmesi talep edilmişti. Darbe teşebbüsün ardından İncirlik'te elektrikler kesilmiş ve jeneratörler devreye sokulmuştu. İncirlik üssünün darbe teşebbüsünde rol oynadığına dair haberler çıkmıştı. (Deutsche Welle Türkçe)