Urfa / Mardin / D.Bakır - Uluslararası yarışa start

6 Ülkeden 80 sporcunun katılımı ile düzenlenen 'Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu, tarihi Urfa Balıklıgöl platosundan start aldı.

HABER MERKEZİ

6 Ülkeden 80 sporcunun katılımı ile düzenlenen 'Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu, tarihi Urfa Balıklıgöl platosundan start aldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) işbirliği, Urfa, Mardin ve Diyarbakır valilikleri ile Büyükşehir Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen bisiklet turunun startı tarihi Balıklıgöl Platosu yakınında verildi.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve "2.2 elit man" kategorisinde başlayan tura Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, İran, Bahreyn ve Gürcistan'dan 12 elit bisiklet takımı katıldı.

 

Sporcular, turun ilk etabında kentin tarihi ve turistik bölgelerinden geçerek Urfa-Kızıltepe-Mardin güzergahını kullanacak.

Organizasyonda yarın yapılacak ikinci etap Mardin-Nusaybin-Mardin, üçüncü etap 5 Mayıs'ta Mardin-Bismil-Diyarbakır, dördüncü ve son etap da 6 Mayıs'ta Diyarbakır-Siverek-Urfa güzergahlarında gerçekleştirilecek.

Startın ardından bir açıklamada bulunan Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, bu tür programların, ilin turizmine katma değer sağladığını belirtti.

İlerleyen yıllarda daha çok katılımın olması için tüm desteklerin verileceğini de sözlerine ekleyen Çiftçi, şunları söyledi:

"Şanlıurfa'mızdan startını alan Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu, Mardin, Diyarbakır'ın ardından yine Şanlıurfa'da son bulacak. Gelecek yıllarda düzenlenecek olan bu bisiklet turnuvasının daha güçlü katılımlarla uluslararası boyutunu genişlettirmek istiyoruz."

 

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun başlangıcını yaptıklarını söyleyen Urfa Valisi Abdullah Erin ise, “Mardin, Diyarbakır'ın ardından tekrar Şanlıurfa'da son bulacak olan turun kazasız geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da "Bu sene ilkini yaptığımız Mezopotamya turunun startını verdik. 4 Etap üzerinden 629 Km pedal çevrilecek. Bu programın peygamberler diyarında yapılmasından dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.