Erdoğan: ABD’yi de ele geçirecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen örgütüyle ilgili olarak Washington'ı uyardı, "ABD’yi de ele geçirecekler ha, öyle diyorlar. Bunu da oraya yerleşmek suretiyle, işte bak, oradan işi yönetiyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen örgütüyle ilgili olarak Washington'ı uyardı, "ABD’yi de ele geçirecekler ha, öyle diyorlar. Bunu da oraya yerleşmek suretiyle, işte bak, oradan işi yönetiyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Başkanları'nın Beştepe'de ağırladı.

Erdoğan'ın gündeminde 15 Temmuz'daki darbe girişimi vardı.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satır başlıkları şöyle:

- Bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin millet, bayrak, devlet diye derdi yok. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da güya vatan kabul ediyorlar. Eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyecek kadar bu konuda öz güven sergilemeye çalışıyorlar. Amerika'yı da ele geçirecekler. Öyle diyorlar. Ve bunu da oraya yerleşmek suretiyle, 'işte bak oradan bu işi yönetiyoruz', hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil, milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız.

-15 Temmuz’da çok şehit ve yaralı verdik ama en büyük kazanım, milletin tüm kurumlarıyla bu ihanet şebekesinin gerçek yüzünü görmesi olmuştur.

- Milletimiz 15 Temmuz'da sadece bu terör örgütüne değil aynı zamanda benzer niyetlere sahip, benzer yöntemlere başvurmak isteyen herkese mesajını açık ve net bir şekilde vermiştir. Ne demiştir milletimiz; 'bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız' demiştir.  Bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız demiştir. Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yoktur demiştir milletimiz. O gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin, bizim kardeşliğimizden başka güvenecek dalımız yok demiştir

'O kadar kafası çalışmaz'

-Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar, ilmi istismar ederek milleti aldattılar ve milleti 'himmet' diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor, daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür, daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız.

- Şu anda yakalananlar, buz dağının görünen yüzü. Diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şüphesiz bu örgütün bir de iş dünyası ayağı var. En güçlü oldukları yer belki de orası. Çünkü kuraldır, finansı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm bağlantılarını, tüm düzenini, tüm akarlarını tamamen kesmekte kararlıyız.

- FETÖ'ye aktarılan her kuruş, bu millete sıkılmak üzere namluya sürülmüş bir mermidir. Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz.

- O Pensilvanya'daki üst akıl değil ha. O kadar kafası çalışmaz. Üst akıl başka. Bu adamlar fasıktır. Yüce dinimizi sadece istismar etmekle kalmamış, kendi çıkarlarına göre tahrif etmeye kalkışmışlardır.

- Yaşananlardan hala utanmayıp halkı tehdit ediyorlar. Şimdi de ne diyorlar, '14 Ağustos'u bekleyin' diyorlar. Biz namert değiliz, mertiz mert. Biz seferle emrolunduk, zaferle değil. Zafer hakimler hakimi olan Allah'a aittir. Alçaklık bir karakter meselesidir, zaman ve mkean sınırı taşımaz. Attıkları her adım, içinde bulundukları foseptik çukurunda biraz daha aşağı çekiyor. Milletimiz onların boylarının ölçüsünü aldı. Ölçtük. Kaderin üstündeki kader onlar için hükmünü verdi. Biz önlemlerimizi almaya mutlaka devam edeceğiz.

- Çıkıyorlar sıkılmadan, utanmadan, güya önünde de bakıyorsun bir kariyeri var, 'O bize şah damarından daha yakın' diyor. Kim için diyor? Pensilvanya'daki için. Be dangalak, be şarlatan, Allah ayetinde ne buyuruyor, 'Ben size şah damarınızdan daha yakınım' diyor. Bize şah damarından yakın olan Rabbimizdir, başka kimse yok. Bu bir şirktir, bu bir küfürdür. Niye? Çünkü Pensilvanya'yı tanrılaştırıyorsun.

- Şimdi artık dünyayı dolaşma zamanı. Daha çok koşacağız. Ekonomimiz bu dalgalanma sonrası yolunda ilerlemeye devam ediyor. Hükümetimiz gerekli tedbirleri alarak, piyasanın likitide ihtiyacını karşılayacak adımları attı, süreci başarılı yönetti. Ekonomide yapısal reformlar kesintisiz sürecektir.

-Hangi banka kendi öz sermayesi ile çalışıyor ya? Hepsi milletin parası. ABD’de, Avrupa’da 1-2 ile çalışıyorlar. Bize ne oluyor arkadaş? Komisyonla 15-16’ya gidiyor. Olmaz yahu bu zulümdür.

Şu anda yoğun konut satışımız var diyorlar. Demek ki biraz düşürünce o kendinden bazı indirimler yaptı, o indirimle hemen konut satışları patladı. İnanıyorum ki artış devam edecektir. Bu bir defa inşaat sektörünü tetikleyecektir.-Biliyorsunuz bizim başbakanlığım döneminden başlattığımız şehirlerin yeniden planlanması konusunda atılan adımları süratlendirmemiz gerekiyor. Ortalama 300 sektörü ilgilendiriyor. Hepsinde hareketlenme olacak. Öyleyse bu konuda tabii sayın başkan ve ekibi o sektörlerin stk’ları ile görüşmeleri hızlandırıp, başta devlet bankaları olmak üzere inşallah bu adımları atmış olacağız. Bürokrasiinin azaltılması, süreçlerin basitleştirilmesi gibi. Bu devletin tüm hizmetleri sadece milletimizin hizmetinde olacak. Bu noktada özellikle sizlerin de gereken çabayı göstereceğinize, ekonomimizi daha da güçlendirecek adımlar atacağınıza yürekten inanıyorum.