Beyaz Saray'dan Kremlin'e telefon

Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, dördüncü kez Rusya devlet başkanlığına seçilmesinin ardından yemin eden Vladimir Putin'i arayarak tebrik etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın, seçimleri kazanmasının ardından yemin ederek dördüncü dönem devlet başkanlığı görevine başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i tebrik ettiğini söyledi.

Günlük basın brifinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Başkan, kendisini (Putin'i) tebrik ediyor ve Rusya ile iyi ilişkilerimizin olabileceğini umduğumuz günleri sabırsızlıkla bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'da hafta sonu yaşanan olaylara ve tutuklamalara da değinen Sanders, "ABD, herkesin sözünü söylemesini ve barışçıl bir şekilde toplanma özgürlüğü olduğuna inanıyor." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Mart ayında seçimleri kazandığı dönemde Vladimir Putin'i telefonla arayarak tebrik etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, düzenlenen yemin töreniyle devlet başkanlığı görevine resmen başlamıştı.

2000 yılında Rusya'nın devlet başkanı olarak seçilen Putin, 2004'te tekrar başkan seçilmesinin ardından, Rusya anayasasının iki dönemden daha fazla başkanlık yapılmasına müsaade etmemesi nedeniyle 2008-2012 yıllarında başbakanlık görevini üstlenmiş, 2012'de yapılan seçimlerde oyların yüzde 63,6'sını alarak tekrar başkan seçilmişti.

Mart ayında düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 76,69'unu alan Putin, dördüncü dönem görevini 2024'e kadar yürütecek.