K24 ÖZEL - D.Bakır’da geri sayım!

İhsan Yalın - DİYARBAKIR

Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı için Diyarbakır’da geri sayım başladı.

Yeni yapılan Diyarbakır Stadyumu’nda açılış, 10 Mayıs Perşembe günü kupa finaliyle yapılacak.

Merkez Kayapınar ilçesinde yapımı tamamlanan Diyarbakır Stadyumu’nun çevresinde hummalı bir çalışma var. Ekipler stat çevresi ve stada giden güzergahlarda son çalışmaları bitirmeye çalışıyor.

OTELLER DOLDU

Maç nedeniyle kent merkezinde bulunan otellerin 9-10 Mayıs tarihleri için dolduğu öğrenildi. Çevre illerden de maç için günü birlik ziyaretlerin olması bekleniyor.

Esnaf, final maçının kentte yapılmasının pazarı hareketlendireceğini belirtiyor.

K24’ün stadyum yakınlarındaki taksici esnafından edindiği bilgiye göre, maç günü ciddi yoğunluk yaşanacak.

İlk kez e-bilet uygulamasının yapıldığı maç öncesi biletlerin tükenmek üzere olduğu belirtiliyor. Şehir merkezindeki Mega Center alışveriş merkezinde Passolig tarafından stant açıldı.

TAKIM ÜRÜNLERİNİN SATIŞI PATLADI

K24’e konuşan Ceylan Karavil AVM’de Fenerbahçe’in lisanslı ürünlerini satan Fenerium mağazası yetkilisi, satışların normal dönemlere göre yüzde 50-60 dolayında arttığını, son iki gün ise bu oranın yükselmesini beklediklerini söyledi.

Mağaza satış yetkilisi, taraftarların daha çok forma aldığını belirtti, şehir dışından gelecek olan taraftarlarla birlikte satışlarının katlanacağını dile getirdi.

K24’e konuşan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ebedinoğlu, bu tür etkinliklerin esnafa büyük katkısı olduğunu belirtti.

Ebedinoğlu, “Daha önce de biliyorsunuz Diyarbakırspor 1. Lig’deyken ciddi anlamda kentte bir hareketlilik yaşanıyordu. Özellikle maçların olduğu haftasonlarında. Hizmet sektörümüz ciddi anlamda etkileniyordu. Minibüsçüsünden, lokantasına kadar; otelinden, marketine kadar herkes bu tür etkinliklerden faydalanıyor. Bu tür etkinliklerle kentin, bölgenin güvenilir olduğu mesajı veriliyor” diye konuştu.

DİRENİŞ TARAFTAR GRUBU’NDAN TEPKİ

Her iki takım taraftarlarının internet üzerinden bilet satın aldığı öğrenilirken, Diyarbakır'da yaşayan sporseverler ise maça giremeyecek. Ayrıca Pasolig kartı olan Diyarbakırsporlu taraftarlar da bu maçta tribünde olmayacak

Amedspor Direniş Taraftar Grubu, maç öncesi K24’e gönderdiği mesajda, “Böylesi büyük bir final organizasyonun şehrimizde yapılması bizleri mutlu etmektedir. Bu tür organizasyonlar şehrimize ve halkımıza kültürel ve ekonomik olarak büyük bir kazanç sağlayacaktır denildi.

Mesajın devamında TFF’ye şöyle tepki gösterildi:

“Fakat gerek Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) gerek il güvenlik kurularının takımımıza ve taraftarlarımıza olan hukuk dışı yaptırımları sebebiyle bu finale herhangi bir katılımımız ve organizasyonumuz olmayacaktır. Kaldı ki TFF’nin maç biletleri hakkında verdiği kararlarda zaten bölge halkını o gün stadyumdan uzak tutmasına yöneliktir.

Ayrıca şunu belirtmek isteriz ki eğer bu şartlar altında olmamış olsaydık Direniş Grubu olarak yapacağımız katılım ve organizasyonlar ile tüm Diyarbakır’ımızı en güzel şekilde temsil edecektik.”

Hangi takımı destekleyecekleri sorusuna ise, “Herhangi bir takıma desteğimiz olmayacaktır. Ama gönlümüz futboldaki İstanbul saltanatına inat Akhisar’dan yana” yanıtı verildi.

TFF’DEN DİYARBAKIR MESAJI

TFF Başkanı Demirören, Diyarbakır'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finaline ilişkin, "Bizlere çok önemli bir görev düşüyor, o da 'tek ses, tek yürek' olmak, tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi tüm gücümüzle göstermek" değerlendirmesinde bulundu.

Demirören mesajının devamında, “Her sezonun değeri bizim için ayrı ancak bu sezonun finalinin tarihte farklı bir yeri olacak. Çünkü bu finali Diyarbakır'da, Türk futbolunun en yeni stadyumunda oynayacağız” ifadelerine yer verdi.

OKAN BURUK: ÇOK ANLAMLI

Teleset Mobilya Akhisarspor'un teknik direktörü Okan Buruk ise şu mesajı verdi:

“Finalin Diyarbakır'da, yeni bir stadyumda oynanması bizim için ayrıca çok anlamlı. Futbolu seven, belki uzun zamandır böyle bir organizasyondan uzak kalmış bir şehirde bir Anadolu takımı olarak bu finalin içinde olmak da bize ayrı bir gurur veriyor.”