Rusya yeni başbakanını belirledi

HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Putin’in adayı Dmitriy Medvedev ikinci kez başbakanlık koltuğuna oturdu.

Rus Parlamentosu’nun alt kanadı Duma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başbakan adayı olarak önerdiği Dmitriy Medvedev’in başbakanlığını onayladı.

Duma’da yapılan açık oylamaya 430 milletvekili katıldı. 374 milletvekilinin desteğini alan Medvedev’e 56 milletvekili ret oyu verdi.

Putin’in Birleşik Rusya Partisi ve Rusya Liberal Demokrat Partisi’nin desteklediği Medvedev’e, Doğru Rusya Partisi ve Rusya Federasyonu Komünist Partisi karşı çıktı.

Oylama için yapılan oturumu salondan izleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı konuşmada Medvedev’in hükümeti zor yıllarda yönettiğini söyledi.

Başbakanlığının onaylanmasının ardından parlamentoda bir konuşma yapan Medvedev’in bir hafta içinde bakanları belirleyerek Putin’in onayına sunması gerekiyor.

Putin geçen mart ayında yapılan seçimlerde elde ettiği başarıyla 6 yıl sürecek yeni dönemine yemin ederek başlamıştı. Yemin töreninin ardından hükümet istifa etmiş, Putin başbakan adayı olarak bir kez daha Duma’ya Medvedev'i sunmuştu.

2003 yılında Putin döneminde Devlet Başkanlığı idaresinde çalışmaya başlayan Dmitriy Medvedev, 2005’ten itibaren Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmış, 2008’de Rusya Devlet Başkanı seçildi. Aynı yıl devlet başkanlığında görev süresi dolan Putin ise Başbakan oldu.

2012’de Putin’in yeniden devlet başkanı seçilmesi sonrası Medvedev, başbakanlığa seçildi.