K24 ÖZEL - Kürt futbol turnuvası

Azad Altun - İSTANBUL

İstanbul’da yaşayan Kürtler’in “Dayanışma ve Kardeşlik” sloganıyla düzenledikleri ve  3 ay süren futbol turnuvasında Fidan Spor şampiyon oldu.

İstanbul’da yaşayan Kürtler’in arasında dayanışma ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla “Güneydoğu Futbol Turnuvası” organize edildi. 3 ay süren turnuvaya 28 takım katıldı.

Turnuvanın finalinde Oğuz Akyüz Spor ile karşı karşıya gelen Fidan Spor, maçı 5-2’lik skorla kazanarak şampiyon oldu.

Takım kaptanları final maçının ardından Kurdistan24 TV mikrofonlarından duygularını paylaştı.

Fidan Spor takım kaptanı Hurşit, güzel bir turnuva olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Turnuvada birçok takımla maç yaptık. Çok güzel arkadaşlarla yan yana geldik. Bu organizeyi düzenleyenlere teşekkür ederim. Takımımız güçlüydü, ancak grupta yer alan takımlar da iyiydi. Güzel bir turnuva oldu. Herkese teşekkürler, şampiyon olduk çok mutluyum.”

Oğuz Akyüz Spor ‘un kaptanı ve kalecisi ise şampiyon olan Fidan Spor’u tebrik ederek şöyle konuştu:

“Herşeyden önce Fidan Spor’un başkanı, kaptanı ve tüm futbolcularını tebrik ediyoruz. Böyle güzel bir havada bu kadar insanı topladıkları için herkese teşekkür ediyorum. Ben 5 gol yedim. Hepsi golcü, ne yapabilirdim ki?”

Turnuvanın organizatörü Fahrettin Oruk, bu organizasyon sayesinde aynı köyden onlarca gencin birbirini ve bölgelerini tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, Kürtler arasında dayanışma ruhunu geliştirdiğini dile getirdi.

Organizatör Fahrettin Oruk, turnuvayla ilgili şu bilgileri verdi:

 “İstanbul’un Zeytinburnu semtinde Mardin, Batman ve Şırnak ve bölgesinden gençlerin oluşturduğu 28 takımla turnuva düzenledik. Gençlerin İstanbul’da kötü işlere bulaşmasını engellemeye çalıştık. Onun yerine birbirini tanımalarını ve dayanışma içerisinde olmalarını istedik.”

Turnuva sonunda Fidan Spor mutlu sona ulaşarak kupanın sahibi olurken, katılan diğer takımlar da çeşitli ödüller aldı.