Akşener: Diyorlar ki Kürt seçmen…

http://www.kurdistan24.net/tr/

HABER MERKEZİ

Yaptırdığı anketle ilgili bilgi veren Meral Akşener, herkese aynı mesafede yaklaştıklarını belirterek, Kürtlerin de kendisine oy vereceğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Türkiye cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, KRT’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, gazetecilerin “Türkiye neden erken seçime gidiyor” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Türkiye ekonomik olarak çok sıkıntıda. İYİ Parti kuruldu ve ilk defa Tayyip Bey kendi rakibini seçemedi. Rakiplerini hep kendi seçerdi bu sefer seçemedi. İkincisi ekonomi çok zorda taşıyamayacaklarını gördüklerini düşünüyorum. Bahçeli söyledi ama aralarındaki anlaşma neticesinde söyletildiğini düşünüyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) partilerine 15 milletvekili transfer ettiğini hatırlatan Akşener, “Hazır grup kurduk 100 bin imzayla uğraşma enerjini seçime hazırla dediler. Ben 100 bin imza toplayamazsam aday olmam demiştim. Allaha bin şükür milletim beni mahcup etmedi 4-5 saat içinde 100 bin imzayı bulduk” dedi.

OHAL VE KHK’LAR

OHAL’i kaldıracaklarını, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ekonominin kötüye gittiğini ifade eden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye çok erken sanayisizleştirildi. 10 milyon insan işsiz. Şimdi internet ekonomisi diye bir şey gelişti. Türkiye’de girişimcilere para veriyorlar ama sürdürülebilirlik açısından destek yok. Elbette Türkiye borçlanacak. İki köprüyü kendisinden önce yaptılar, 4 liraya geçiyorduk. Şimdi 8 liraya çıktı. Bu köprüler devletin. Onlara araç geçme garantisi verildi mi? Hayır. Çünkü o köprüler bizim.”

Türkiye’de medyanın içinde bulunduğu durumu da eleştiren Akşener, TRT’yi satacağını söyledi.

KÜRT OYLARI

Öte yandan, Türkiye’deki her kesimin oyuna talip olduğunun altını çizen İYİ Parti lideri Meral Akşener, “İkinci tura Meral Akşener kalırsa Kürtler oy vermez” eleştirisine de şu yanıtı verdi:

“Böyle incitici bir cümleyi şiddetle reddediyorum. Kimsenin oyu cebinde keklik değil. Biz şu an birinci turdan ikinci tura geçmek üzere bir kampanyanın içindeyiz. Erdoğan'ı göndermek konusunda hemfikiriz ancak diğer cumhurbaşkanı adayları ile rakibiz aynı zamanda biz. O yüzden birbirimizi incitmeden hareket etmeye çalışıyoruz.”