TÜRKİYE - Moody’s'ten yeni büyüme tahmini

http://www.kurdistan24.net/tr/

HABER MERKEZİ

Moody's, Türkiye için 2018 büyüme tahminini yüzde 4'ten, yüzde 2,5'e indirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, TL'deki değer kaybının yaratacağı kur etkisiyle enflasyonun ilerleyen aylarda daha da yükselebileceğine dikkat çekiyor.

Öte yandan kuruluş, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın para politikasına dair yaptığı açıklamalar sonucunda Merkez Bankası'nın bağımsızlığının da sorgulanır hale geldiğini belirtiyor.

Kuruluş, büyüme tahmininin düşürülmesine gerekçe olarak üç ana neden sıraladı:

1 - Yüksek enflasyon

2 - Artan petrol fiyatları

3 - TL'deki değer kaybı

Moody's, Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu Ba2 seviyesinden Ba1'e indirmiş, notun görünümünü ise durağan olarak belirlemişti.

LONDRA TEMASLARI SÜRÜYOR

Erdoğan geçtiğimiz hafta İngiltere’nin başkenti Londra’ya yaptığı ziyaret sırasında Bloomberg televizyon kanalına verdiği röportajda, 24 Haziran seçimlerinin ardından para politikasının belirlenmesinde daha etkin bir rol üstlenebileceğini ifade etmiş, ardından Türk Lirası ABD Doları karşısında tarihi düşük seviyesine inmişti.

Erdoğan'ın Londra ziyaretinin ardından bu hafta Londra'ya giden Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ise yatırımcılara “Türkiye'ye güvenin” mesajını iletmeye çalışıyor.

Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 10,85 seviyesinde ve Merkez Bankası'nın yüzde 5'lik hedefinin iki katından fazla. (Kaynak: BBC Türkçe)