İnce’den HDP için: Kızılay değiliz!

http://www.kurdistan24.net/tr/

HABER MERKEZİ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, CHP'nin HDP'yi desteklediği iddialarına ilişkin, “Biz hayır kurumu muyuz, Kızılay mıyız? Biz bir siyasi partiyiz. Hiçbir parti bunu yapamaz, sadece CHP değil" dedi.

Star TV'de yayımlanan Nazlı Çelik ile Seçim Özel Programı'nda canlı yayın konuğu olan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine de İnce, "Yaptığım işin doğru olduğuna inanıyorum. Ben herkesi ziyaret ettim" dedi.

CHP'nin HDP'yi desteklediğini iddialarına yönelik İnce, böyle bir şeyin olamayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz hayır kurumu muyuz, Kızılay mıyız? Biz bir siyasi partiyiz. Hiçbir parti bunu yapamaz, sadece CHP değil. Bunu diyenler, bunu konuşanlar siyasetin uygulamasını bilmeyen insanlar.

'HDP barajı geçmeli' demek başka bir şeydir, 'HDP barajı geçmeli, buna destek olun' demek başka bir şeydir. 'HDP barajı geçerse, demokrasinin lehine olur, AKP'nin milletvekili sayısı düşer' bunu düşünmek başka bir şey, 'HDP barajı geçsin ona oy verin' demek başka bir şey. Bir partinin yöneticisi bunu söyleyemez, ben de olsam söyleyemem, Sayın Kılıçdaroğlu olsa da söyleyemez, bir başkası olsa da söyleyemez."

ÇÖZÜM İÇİN 3B

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kürt meselesine ilişkin açıklamasında sorunları 3B formülü ile çözeceklerini açıklamış ve şu ifadelere yer vermişti:

“Bu sorunları nasıl çözeceğiz? Bursa’nın B’si, 3 B ile çözeceğiz. Bir, barışacağız. İki, büyüyeceğiz. Üç, bölüşeceğiz. Yani adil paylaşacağız. Bir barışacağız, gönüllerde barışacağız, yüreklerde barışacağız, sokaklarda, meydanlarda barışacağız. İki, büyüyeceğiz, ekonomimiz büyüyecek.

Demokrasimiz geliştikçe, mahkemelerimiz bağımsız oldukça, yargımıza insanlar saygı duyunca, dış yatırımcı gelecek, yabancı sermaye gelecek. ‘Türkiye demokratik bir ülke, uygar bir ülke. Türkiye’nin mahkemelerine saygı duyulur, hukukun üstünlüğü vardır’, buna inanacak, ekonomimiz büyüyecek.”

Muharrem İnce, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmişti.