SEÇİM - İnce: Munzur özgür akacak!

24 Haziran’da Türkiye’de yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı olan İnce,

HABER MERKEZİ

24 Haziran’da Türkiye’de yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı olan İnce, “Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak” dedi.

Muharrem İnce, Dersim'de, Seyit Rıza Parkı'nda bugün bir miting düzenledi.

Konuşmasında, “Ben diyorum ki 'Hak, hukuk, adalet' Erdoğan diyor ki 'Çay, kek, oralet” diyen İnce, şöyle devam etti:

“Ama burada KHK'larla işten atıyorlar. Moralinizi bozmayın. Kaldı kaç gün. Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak. Siyaset uzun ince bir yol. Uzun kısmı bitti, şimdi ince kısmındayız.”

AK Parti’nin adayı, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen İnce, şunları söyledi:

“Gel benimle televizyona çık da havan olsun biraz. Korkma sen dünya lideri değil misin? İnce hastalık korkusu menüyü bile değiştirdi. Kek diyordu şimdi başka şeyler de ekledi. Bana diyor ki 'Bay Muharrem'. Elitist yapmaya çalışıyor beni. Ben köy çocuğuyum, Saraylı olan sensin.”

CHP adayı İnce’nin konuşmasından diğer bazı satırbaşları şöyle:

- Geleceğe yönelik işler yapacağız dedim. Çocuklara dil eğitimini nasıl yapacağız. Resmi dil Türkçe'yi öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dili öğreteceğiz. Üçünüsü Uluslarası bir dil öğreteceğiz.

- Diyor ki 'Soruyorum din eğitimini nasıl yapacaksın?' Şöyle yapacağız. Türkiye'de muhafazakar bir kesim var. Diyor ki ben fıkıh kelam derslerini de istiyorum başüstüne diyeceğiz. Seçmeli olarak vereceğiz. Başkası da diyor ki ben zorunlu din dersi istemiyorum. Hay hay sana da vermeyeceğiz.

-  Ben hemşeriniz Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıktım yenildin.. Bir daha çıktım yine yenildim. Bugün cumhurbaşkanı adayıyım bizim bu hukukumuzu Erdoğan anlayamaz.

- Bütün adayları ziyaret ettim. Erdoğan'ı ziyaret ederken dedi ki ‘Kemal Bey seni harcadı' dedi. Valla Kemal Bey beni değil seni harcadı dedim. Ben cumhurbaşkanı olacağım dedim.

- Türkiye'nin hali içler acısı. At izi it izine karıştı.

- 3 bin 600' vereceğim diyorum 16 sene sonra aklı başına geliyor. 48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım diyorum aynısını diyor.

- Binali Yıldırım. Ne dedi 'Tunceli 'tamam' dedi' diyor. Allahtan onun neşesi var seçimde. Başbakanlık bitiyor. Bir insan kendi kendini bitirmek için miting yapar mı?