SURUÇ/KANDİL - Karayılan’dan mesajlar…

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, “Kandil’de tek bir kayıpları olmadığını” belirtirken, Suruç olayları konusunda ise, “Ahları yerde kalmayacak” dedi.

HABER MERKEZİ

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, “Kandil’de tek bir kayıpları olmadığını” belirtti.

Stêrk TV’ye konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kandil Dağı operasyonları konusunda şunları söyledi:

"İsteyen buyursun Kandil’e gelsin. Bununla seçim propagandası yapmak istiyorlar. Kandil’e gideceklerini, Kandil’e bayrak asacaklarını, oradan Şengal’e ve Maxmur’a gideceklerini söylüyorlar. Sanki nereye gitmek istiyorlarsa oraya girebilirlermiş gibi gösteriyorlar. Fakat hakikat böyle değildir.”

Türkiye’deki Kandil gündemini “seçim propagandası” olarak değerlendiren Karayılan, “Tek bir arkadaşımızın burnu bile kanamamıştır” dedi.

MİNBİC’DE DEVRİYELER

Murat Karayılan, Minbic konusunda ise, “Anladığımız kadarıyla Minbic hakkında Türk devletine kazandıran bir anlaşmayı ABD ile yapmış değiller. Bir anlaşmanın olduğu doğrudur ama bu ciddi bir yenilik getirme durumunda olmamasına rağmen, her gün Minbic'te kazandık, ABD’yle ortak devriye, denetim geliştireceğiz diyorlar” ifadelerini kullandı.

Karayılan, “Sınırda devriye gezeceklerse gezsinler bu Minbic'de farklı bir durum yaratmıyor” dedi.

SURUÇ OLAYLARI

Karayılan, Urfa’nın Suruç ilçesinde, AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak da, “Ahları yerde kalmayacaktır. Sadece bu kadarını söylüyorum. Yıldız ailesi yanlış yaptı. Yanlışlarını derhal görmeli, bunu düzeltmeli ve tüm halkımızdan özür dilemelidir” dedi.

Karayılan, “Urfa'yı beyaz soykırım kıskacında, eritmek istiyorlar. Yani Urfa'da asimilasyon siyasetinin kazanmasını, Kürtlük’ten uzaklaştırmak, asimilasyonu geliştirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.