KANDİL - Yıldırım: İran’la sorun yok!

Türkiye Başbakanı Yıldırım, Kandil Dağı operasyonu konusunda İran’la aralarında sorun olmadığını söyledi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Başbakanı Yıldırım, Kandil Dağı operasyonu konusunda İran’la aralarında sorun olmadığını söyledi.

Binali Yıldırım, ATV - A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yıldırım, "Vatandaşlarımız şunu bilsin, Türkiye ekonomisi çok sağlam temellere dayanıyor, bankacılık sisteminin temelleri sağlam." ifadesini kullandı.

Gelecek dönemde beş hedef sektör üzerinde büyümeyi sağlamak istediklerini belirten Yıldırım, "Bu beş sektörün biri makina imalat sanayi, ikincisi otomotiv, üçüncüsü kimya-ilaç, dördüncüsü elektronik, beşincisi gıda." dedi.

400 KM 11 ÜS

Güney Kürdistan’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait 11 geçici üs bölgesin olduğunu bildiren Yıldırım, "400 kilometrekarelik alanda temizlik harekatı yapıldı, askerlerimiz faaliyetlerini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Kandil'e düzenlenen sınırötesi operasyonlara ilişkin, "İran ile bu konuda aramızda bir sorun sözkonusu değil" dedi.

ABD’YE HALKIN GÜVENİ

Türkiye Başbakanı, yapılan araştırmalarda vatandaşların yüzde 20'sinden daha azının Amerika'ya güvendiğini belirterek, şunları aktardı:

"Amerika algısı kamuoyunda dibe vurmuş vaziyette, yani yüzde 20'den az. Bu çok vahim bir durum. İlişkiler açısından bunu düzeltecek olan biz değiliz, Amerika."

ABD ile Minbic konusunda bir işbirliği başlatıldığını anlatan Yıldırım, "Bu güzel bir gelişme. Aksi halde daha gergin, sıcak bir karşılaşma olabilirdi" diye konuştu.

HDP İÇİN: GİZLİ ORTAK!

Millet İttifakı'nın resmi ortakları dışında gizli ortakları olduğunu da iddia eden Yıldırım, "Bunların ittifakının bir resmi ortakları var, bir de gizli ortakları var. Resmi ortaklar belli. Gizli ortakları söylemiyorlar, gizli ortakları da HDP" dedi.

KÜRTLER’İN DEVLETİ

Yıldırım ayrıca, "Kürtler’in devleti var. Bin yıldır bu topraklarda Kürtlerin de Türklerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bayrağımız ay yıldızlı bayrağımızdır. Renginde hem Kürt kardeşimizin hem Türk kardeşimizin kanı var. Onun için hiç kimse hadsizlik edip ülkemiz için plan yapmasın" diye konuştu.