SEÇİM - Erdoğan: Putin’den sonra ben!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM’de Rusya Devlet Başkanı Putin’den sonra en tecrübeli kişi olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM’de Rusya Devlet Başkanı Putin’den sonra en kıdemli kişi olduğunu söyledi.

Seçimlere bir gün kala İstanbul'un ilçelerinde mitingler yapan Erdoğan, Beylikdüzü’nde de halka hitap etti.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Yarın sabah itibariyle sandıklarımıza sahip çıkıyoruz. Son oy sayılana kadar oradayız. Anadolu'daki akrabalarımızı da arayıp, onlara da anlattıklarımı söyleyecek miyiz? Kardeşlerim bir de biz ne dedik? 4 temel unsur üzerine Türkiye'yi kalkındıracağız. Nedir bunlar eğitim, sağlık, adalet, emniyet.”

Erdoğan, Birleşmiş Milletler’de (BM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den sonra en tecrübeli kişi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Büyük devlet sahibi olmak tecrübe ister. Birleşmiş Milletler’de de tecrübe sahibiyiz. Orada Sayın Putin’den sonra en kıdemli kişi benim.”

Dış politikada artık emir alan değil, hem masada, hem alanda olan bir Türkiye olduğunu anlatan Erdoğan, şunları ekledi:

“Terörle mücadelede Bay Muharrem'in ağzından bir şey duydunuz mu? Bay Kemal'den duydunuz mu? Aday oldu, ilk ziyaret ettiği yer neresi? Edirne'de gitti Demirtaş'ı ziyaret etti. Kim bu adam? 7 Haziran'da 'Dökülün sokağa' diyen ve benim 53 Kürt kardeşimi Diyarbakır'da ölümüne neden olan kişi değil mi? Ben buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum; sakın ha bu oyuna gelmeyin. Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Gürcü, Abaza vesaire, böyle bir ayrım var mı.”

Erdoğan ayrıca "Afrin ve Kandil’de teröristleri yerli silahlarımızla vurduk" dedi. (Kaynak: Ajanslar)