HDP: Derhal bırakın

HDP, 24 Haziran’da seçimlerinde Hakkari’de milletvekili seçilen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran’da seçimlerinde Hakkari’de milletvekili seçilen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

HDP’den yapılan açıklamada, Leyla Güven’le ilgili verilen kararın yanlış olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

“Mahkemelerin kararları herkes için bağlayıcıdır ve uygulanmak zorundadır. Ancak Hakkâri Milletvekilimiz Leyla Güven’in sabah saatlerinde verilen tahliye kararı uygulanmamış; mahkeme kararı dikkate alınmamış; hukuka ve yasaya aykırı biçimde özgürlüğü elinden alınmış; keyfi biçimde savcılığın itirazının sonucu beklenmiştir. Dava dosyasına hakim olmayan başka bir mahkeme tarafından; kendi mahkemesinin tahliye kararı ortadan kaldırılmıştır.”

Açıklama şöyle devam etti:

“Türkiye halklarına dayatılan acıya, ölüme, gözyaşı ve tutuklamalara karşı 24 Haziran gecesi, halklar demokratik siyaset seçeneğini tercih ettiğini ortaya koymuş, iradesini açığa çıkarmıştır. Bugün iktidarın da yapması gereken bu seçeneğin önünü tıkamak değil aksine açmaktır.

Bizler, zindanlarda, asla teslim olmayan kadın iradesini yargıladığını düşünen zulmün mahkemelerinde zalimin gözünün içine bakarak cesareti haykıran kadınlarız. Leyla Güven Hakkâri halkının, tüm kadınların, milyonların iradesidir. Leyla Güven’i derhal serbest bırakın!”

NE OLMUŞTU?

Dün (29 Haziran) HDP’den milletvekili seçilen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında verilen tahliye kararına Diyarbakır Başsavcılığı tarafından itiraz edildi ve mahkeme kararı cezaevi göndermediği için Güven tahliye edilmedi.