Munzur’la Düzgün Baba’ya akın

Dersim’in önemli inanç merkezi ve turistlik yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri’ne yoğun ilgi her geçen yıla göre artıyor.

HABER MERKEZİ

Dersim’in önemli inanç merkezi ve turistlik yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri’ne yoğun ilgi her geçen yıla göre artıyor.

Dersim’in Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Baba Gözeleri, son zamanların merak edilen ve adından bahsettiren yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Sadece yerli turistlerin değil, yabancı turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği Munzur Baba Gözeleri, görüntüsüyle görenleri büyülüyor.

Dersim’de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle şehre gelen yerli ve yabancı turistler ile kent sakinleri Munzur ve Pülümür çayı kıyısında oluşturulan doğal plajlara akın ediyor.

Su sporları ve doğa sporlarıyla son dönemlerde gündeme gelen Dersim'de yerel işletmeciler tarafından çay kenarında oluşturulan plajlar, Türkiye'nin ünlü plajlarını aratmayan görüntülerine sahne oluyor.

Denizden yaklaşık 900 metre yükseklikteki Dersim'de kar sularıyla beslenen her iki çayın kıyılarında serinleyenler, şezlonglarda güneşlenerek temiz havanın ve doğanın tadını çıkarıyor.

Ayrıca Dersim'in Nazımiye ilçesinde bulunan ve Alevi Kürtler tarafından kutsal kabul edilen Düzgün Baba ziyaretgâhı da yaz mevsimiyle birlikte yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce kişinin ziyaret ettiği mekanlardan biri.

Dersimli Kürt Aleviler, bu ziyaret yerinde kurbanlar kesiyor, sevdikleri için dualar edip mum yakıyor.

Düzgün Baba Cemevi’ne sabah saatlerinde gelen ziyaretçiler, burada kurbanlarını kesip dualarını ettikten sonra, kimisi dinlenmeyi tercih ediyor, kimisi de Düzgün Baba efsanesine konu olan dağlarda gezintiye çıkıyor. (Kaynak: Ajanslar)