VİDEO - Zırhlı araç protestoya daldı!

Irak’ın Musenna kentinde kentteki elektrik ve su sıkıntısını protesto eden göstericilerin arasına zırhlı polis aracı daldı.
kurdistan24.net

HABER MERKEZİ

Irak’ın Musenna kentinde kentteki elektrik ve su sıkıntısını protesto eden göstericilerin arasına zırhlı polis aracı daldı.

Göstericiler tarafından çekilen görüntülerde, zırhlı bir polis aracının göstericilerin arasına hızlı süratli bir şekilde daldığı görülüyor. Ayrıca sık sık silah sesleri duyuluyor.

Edinilen bilgiye göre, olayın ardından göstericilerle polis güçleri arasında gerginlik yaşandı. Gerilimin silahlı çatışmaya dönüşmesinde endişe edildiği bildiriliyor.

Öte yandan, Irak medyasında yer alan habere göre, Iraklı göstericiler Cuma günü Bağdat’ın yanısıra Basra, Vast, Meysan, Zikar, Babil, Divaniye, Semave, Necef ve Kerbela’da büyük protesto gösterileri için hazırlık yapıyor.

Irak’ın güney kentlerinde 8 Temmuz’da başlayan gösterilerde şimdiye kadar 10’dan fazla kişi yaşamını yitirirken en az 250 kişi de yaralandı.

Irak'ın tek gelir kaynağı ham petrol ihracatının büyük bir kısmını tedarik eden güneydeki Basra vilayetinde başlayan gösteriler Zikar, Babil, Meysan, Divaniyye, Necef, Kerbela ve son olarak da başkent Bağdat'a sıçramıştı.

Hayat şartlarının iyileştirilmesinin talep edildiği gösterilerde, su ve elektrik hizmetlerindeki aksaklıklar, işsizlik ve devlet dairelerindeki yolsuzluklar protesto ediliyor.