ABD’nin iki numaralı ismi Ankara’da

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Suriye'deki gelişmeler ve Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Suriye'deki gelişmeler ve Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Suriye'deki gelişmeler ve Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinde "Size güveniyoruz. Demokrasi yayın" dediği aktarıldı. İlk olarak Meclis'i ziyaret eden ABD'nin iki numarası Biden, ardından Çankaya'ya geldi. Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı ağırlıyor. Biden, darbe girişiminin planlayıcısı olduğu ileri sürülen Fethullah Gülen'in iadesine ilişikin olarak, "Keşke Fethullah Gülen ABD'de değil başka bir ülkede olsaydı" dedi.

İlk olarak TBMM’yi ziyaret eden Biden, Meclis’in 15 Temmuz’da bombalanan bölümlerini gezdi. Biden, TBMM Başkanı Kahraman ile görüştü. Görüşme sırasında ABD Başkan Yardımcısı Biden, TBMM Başkanı Kahraman'a "Yaşlı bir büyükbabam vardı, bana 'Joey' derdi, 'İnancını diri tut' derdi, babaannem ise buna eklerdi, 'inancını yay' diye. Siz de demokrasiye inancınızı yayın" dedi. Meclis ziyaretinden sonra Biden, Çankaya Köşkü'ne geçti.

Başbakan Yıldırım ile Çankaya Köşkü’nde görüşen Biden, daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edilecek. Biden’ın temaslarının ana gündemini, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi ve Suriye oluşturuyor.