Erdoğan: Celabrus ve Başika'da varız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde konuştu.

Özgür Suriye Ordusu'na gereken desteği verdiklerini ve Celabrus'ta her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan,  geçtiğimiz günlerde düğüne yapılan ve çoğunluğu çocuk 54 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD saldırılarına değinerek, "Akdere Mahallesinde hayatını kaybeden vatandaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum. Saldırı, öylesine vahşi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Ölenleri geri getiremeyiz ama dökülen her damla kanın hesabını soracağız. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü PKK Gaziantep'e saldırmıştı. DAİŞ, Gaziantep'e saldırdı, Gaziantep boyun eğdi mi? Halep 5 yıldır yedi düvelin saldırısı altında, Antep boyun eğmedi." dedi.

"Celabrus'a dönmek isteyenlere destek vereceğiz"

OSÖ'ya her türlü desteği verdiklerini ve onların da geeken operasyonu yaptığını söyleyen Erdoğan, Karkamış'a rooket atarak sadırıldığını ve artık yeter dediklerini belirterek, "Şimdi Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri artık evlerine dönmeye başladı. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü yardımı sağlayacağız" dedi.

"Celabrus ve Başika'da varız"

IŞİD'in Irak ve Suriye'den temizlenmesi için her türlü desteği vereceklerini söyleyen Erdoğan, gerekirse diğer bölgelerde de sorumluluk üstleneceklerini ifade ederek, "Cerablus'ta, Başika'da bunun için varız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

"FETÖ'yü temizleyeceğiz"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve emniyet teşkilatının içindeki FETÖ mensuplarının temizleneceğini belirten Erdoğan, ya kendilerinin onların bırakıp gideceğini ya da kendilerinin bulup çıkaracağını söyleyerek, " Buradan sesleniyorum. Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun.Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde, polisimizin içinde bunlar var ve temizlenecek.Tüm dünyayı bu konularla ilgili arıyoruz. Tüm devlet başkanlarıyla konuşuyoruz. Kendilerine anlatıyoruz, diyoruz ki 'Ya o ya biz'. Gaziantep de FETÖ'ye boyun eğmedi. Devlet kurumlarında olanları şikayet edin " ifadelerini kullandı.

"İdam kararı önüme geldiğinde onaylarım"

Konuşma yaptığı sırada kitlenin "İdam isteriz" sloganlarına karşılık bu konudaki düşüncesini söylediğini belirten Erdoğan, "Bu konuda kararı verecek olanlar milletvekilleridir. Bunu müzakare etmeliler ve ondan sonra bu kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben bu kararı onaylarım. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası hala var. " dedi.