K24 ÖZEL - HDP eleştirilere ne diyor?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İzmir Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’ın partiden istifası, HDP’de bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

K24 - ANKARA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İzmir Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’ın partiden istifası, HDP’de bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

HDP’den istifa eden Doğan, “Parti içinde oligarşik bir yapı oluştu. Bu oligarşik yapı partinin demokratikleşmesine, parti paradigmasının gelişmesine olanak vermiyor” demişti.

Doğan’ın bu yaklaşımları HDP yönetimi tarafından reddedilirken, Doğan’ın HDP’yi “iyi anlamadığı” yanıtı geldi.

K24’e konuşan Müslüm Doğan, HDP’nin paradigmasının oligarşik bir kesimin elinde olduğunu, bundan dolayı HDP’de siyaset yapmanın zor olduğunu söyledi.

Doğan şunları söyledi:

“HDP’nin içerisinde bir baskı olduğu için istifa ettim. Partide oligarşik bir grup oluşmuş. Bu tür şeyler parti içerisinde demokrasiye zarar veriyor ve partinin bütün organlarında kendini gösteriyor. HDP’nin paradigması yanlış insanların eline geçmiş durumda ve bu paradigma yok olmaya doğru gitmektedir. Bu yüzden HDP’den ayrıldım. Zaten bir insan bulunduğu yerde siyaset yapamıyorsa oradan ayrılması gerekiyor.”

Doğan ayrıcai 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili HDP’nin seçimlere hazır olmadığını, partinin henüz bir planının da olmadığını söyledi.

ELEŞTİRİLERE RET

K24’e konuşan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Müslüm Doğan’ın eleştirileri ile ilgili şunları söyledi:

“Sayın Doğan HDP’yi henüz anlamamış olmalı ki bu şekilde konuşuyor. HDP Kürtler’i, Türkler’i, Ermeniler’i, Aleviler’i ve Türkiye’deki farklı kesimleri biraraya getirmiş bir partidir.

Dolayısıyla HDP Türkiye realitesinde yamalı bir bohçadır ve bu realiteye de uygundur. Türkiye’de hiçbir parti HDP kadar demokrasi ve özgürlükleri barındırmıyor. Onun için Sayın

Doğan’ın eleştirilerini doğru bulmuyoruz.”

Müslüm Doğan’ın “HDP’nin içerisinde oligarşik bir grup var” iddiasına Oluç, cevap vermekten kaçınarak bunun parti içerisinde tartışılacağını söyledi.

Oluç, HDP’nin yerel seçimlere şimdiden başladığını ifade ederek, “Bu, Türkiye ve Kürt kentlerinde hazır olduğunu gösteriyor” dedi.