Sınıra askeri sevkiyat

Araç ve personelin, sınırın diğer tarafındaki bölgelerdeki üslerde görev yapacağı öğrenildi

HABER MERKEZİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'deki birliklere takviye amacıyla gönderilen askeri konvoy Kilis'e ulaştı.

Suriye'deki askeri birliklere takviye için çeşitli kentlerden gelen zırhlı personel taşıyıcılar ve lojistik araçlar ile yakıt tankerlerinden oluşan yaklaşık 20 araçlık konvoy dün gece Kilis'e gitti.

Kent merkezinden geçen konvoy, Hatay istikametine doğru hareket etti.

Araç ve personelin, sınırın Suriye tarafındaki bölgelerdeki üslerde görev yapacağı öğrenildi.

TSK’nın Hama ve İdlib'deki gözlem noktalarını güçlendirme amacıyla gönderdiği iki askeri konvoyun Çarşamba günü bölgeye ulaştığı bildirilmişti.

Türk ordusu İdlib'deki 12 gözlem noktasını Mayıs ayında tamamlamıştı. Suriye hükümetinin İdlib'e operasyon hazırlıklarının hızlanmasıyla TSK da gözlem noktalarına TIR'larla tank ve top yığınağı yapmaya başladı ve mevzileri betonlarla çevreledi.

İDLİB OPERASYONUNA DOĞRU

Şam yönetimi, silahlı grupların denetimindeki İdlib’e operasyon düzenlemek için gün sayıyor.

Rusya’nın da destek verdiği operasyonda Türkiye’de yer alıyor.

Suriye ordusunun zırhlı araçlar, tanklar, ağır topçu araçları ve personel taşıyan araçlardan oluşan konvoyu önceki gün İdlib’in güney sınırlarına ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Akdeniz'in doğusuna en az 10 savaş gemisi ve iki denizaltı konuşlandırdığı duyuruldu. Bu askeri hareketlilik, Rusya'nın Suriye savaşına müdahil olduğu 2015'ten bu yana yaşanan en kapsamlı donanma takviyesi oldu.

İdlib, 2015 yılında El Nusra militanları tarafından ele geçirilmişti.