BİTLİS - Kürt peynirleri fuarda

Kürt illerine ait birbirinden lezzetli 33 çeşit peynir "1’inci Bitlis Peynir Fuarı" ile Tatvan'da sergileniyor.

K24 - BİTLİS

Kürt illerine ait birbirinden lezzetli 33 çeşit peynir "1’inci Bitlis Peynir Fuarı" ile Tatvan'da sergileniyor.

14 Kürt ilinde 33 çeşit peynirin yer aldığı ve 2 gün sürecek olan "1’inci Bitlis Peynir Fuarı" açıldı. Fuara çok sayıda peynir alıcısı ve satıcısı katılıyor.   

K24’e konuşan Bitlisliler, “Anavatanı burası olduğu için en güzel ve en lezzetli peynirin Kürt illerinde” diyor.

Fuar yetkilisi Sami İşleker, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar en az on defa bu tür fuarların yapılması gerektiğini söyledi. İşleker, fuarların sayesinde peynirin alıcısının arttığını vurguladı.

Fuarda 14 şehirden peynir bulunduğunu belirten İşleker, şunları kaydetti.

“Bu kadar çeşit peynirin tanıtımının yapılması gerekiyor. Şu an fuarda hem satış yapıyoruz, hem de peynirlerin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bölgedeki peynir hem çeşitlilik açısından hem de lezzet açısında çok iyidir. İstanbul gibi metropollerde bu peyniri bulmak çok zor. Umut ediyorum ki;  bu tür fuarlar aracılığıyla peynirler büyük şehirlerdeki pazarlarda yer alır.” 

Peynir üreticisi Sabri Değerli, “Bu fuar, peynir üreticileri için gayet iyi oldu. Bu tür fuarların devamlı yapılmasını istiyoruz. Herkes fuarlarda ürettiğimiz peynirin tadına bakarak kararını veriyor” dedi.

Bir diğer peynir üreticisi Seyfettin Güzel ise, “Daha önce babalarımız ve dedelerimiz peynir üretiyorlardı şimdi de biz yapıyoruz. Biz hayvanların hem etinden hem de sütünden faydalanıyoruz. Satmak için de bu tur fuarların gerçekleşmesi de bizim için iyi oluyor” şeklinde konuştu.