Kalkan: Rojava'ya güç gönderebiliriz

PKK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, "Rojava yönetiminin talepte bulunması halinde HPG Rojava'da devreye girebilir" diyerek, Türkiye'nin müdahalesi karşısında oraya güç gönderebileceklerini söyledi.

PKK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, "Rojava yönetiminin talepte bulunması halinde HPG Rojava'da devreye  girebilir" diyerek, Türkiye'nin müdahalesi karşısında oraya güç gönderebileceklerini söyledi. 

Duran Kalkan, Med Nûçe Tv'ye verdiği röportajda Türkiye'nin Suriye'ye girmesiyle  Türkiye - Suriye sınırının ortadan kalktığını ve Ortadoğu'nun sınırlarının artık değiştiğini söyledi. Türkiye'nin yarattığı bu durumun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını ifade eden Kalkan, Rojava'nın istemesi durumunda HPG'nin devreye girebileceğini söyledi.

"Rojava isterse devreye devreye gireriz"

Rojava'nın tehdit edildiğini söyleyen Kalkan, "Rojava yönetiminin talepte bulunması halinde HPG Rojava'da devreye  girebilir" dedi.

Celabrus operasyonuya ilgili, Türkiye'nin uzun yıllardır "Gerekrse Suriye'ye ordumuzla gireriz" dediğini hatırlatan Kalkan,“Rojava’da Kürtler örgütleniyor, inisiyatif kazanıyor da Türkiye ordusu saldırıyor” dedi. Türkiye ve ÖSO'nun IŞİD'e karşı savaşmadan Celabrus'u aldığının altını çizen Kalkan, "Bir tiyatro değil oyun var. Gözümüzle de gördük, tanklar boş araziye giriyorlar. ÖSO güçleri boş Cerablus sokaklarında geziyorlar" dedi.

"Türkiye'nin müdahalesi sınırları değiştirdi"

Türkiye'nin Celabrus'a girişinin Suriye savaşını yayacağını iddia eden Kalkan, "ABD ve Rusya politikaları Ortadoğu’da çok bel bağlanacak, güvenilecek bir durumda değildir. Suriye’deki çatışmalı durum artabilir, Irak’ ve Türkiye’yi aynı oranda içine alabilir. Bu tehlike vardır. Bu müdahale DAİŞ’i güçlendirdiği gibi Suriye savaşını da yaymıştır." ifadelerini kullandı. Suriye'nin bütünlüğünün Türkiye'nin girişiyle ortadan kalktığını ve bununla birlikte her tarafta değişimler yaşanacağını dile getiren Kalkan," Ortadoğu’da artık sınırlar değişmiştir.Şimdiye kadar herkes mevcut sınırlarının korunması için mücadele ediyordu. Artık bu sınırlar değişecektir.Sınırları değiştiren de Türkiye olmuştur bu yüzden sonuçlarına katlanacaktır.Bu durum bütün Ortadoğu’yu etkileyecektir" dedi.

"CHP istihbaratını AKP'li çevreler vermiş olabilir"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya da değine Kalkan, askeri bir konvoyun geçeceğine dair istihbarat aldıklarını, CHP konvoyu olduğundan haberlerinin olmadığını söyleyerek," Belki de AKP’li çevreler o istihbaratı verdiler. Bu yönlü şüpheler var. CHP’yi yanına çekmek için, AKP’nin bir oyunu olabilir" dedi.