Rusya: Türkiye, Kürtler ve muhaliflere saldırmamalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Türiye'nin düzenlediği, Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili Türk tarafını seçici olmaya çağırarak, Kürt gruplara saldırı düzenlemekten kaçınma çağrısında bulundu.

Rusya'da haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Türiye'nin düzenlediği, Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili Türk tarafını seçici olmaya çağırarak, Kürt grupları vurmamasını istedi.
Tüm tarafları IŞİD'le mücadeleye odaklanmaya çağırdıklarını ifade eden Zaharova, Ankara'ya Suriye hükümetiyle koordineli davranmaya çağırarak, muhalifler ile Kürt gruplara saldırı düzenlemekten kaçınma çağrısında bulundu.

Türkiye'nin partnerleri olduğuna dikkat çeken Zaharova,  Suriye'de hedef belirlerken seçici olunması gerektiğini vurgulayarak,"Türkiye'yi , muhalif güçler ile Kürtler de dahil olmak üzere etnik grupların konuşlandığı yerlere saldırı düzenlememeye çağırıyoruz. Şu anda en önemli olan görev IŞİD başta olmak üzere terör tehdidiyle tek cephe olarak mücadele etmek" dedi."

 Suriye Demokratik Güçleri'nin Türk kuvvetleriyle çatışmalara odaklanmak için Rakka opersayonunu ertelediğini hatırlatan Zaharova, ABD'nin Suriye'deki etkinliğine değinerek,"İki eliyle birden ateş eden ama ne yöne ateş ettiği belli olmayan bir kişiye benzetiyoruz. Amerikan meslektaşlarımızın gerçekte ne elde etmek istediği belirsiz. Amaçları anlaşılmıyor, eylemleriyse kaotik ve tutarsız" dedi.