K24 ÖZEL - D.BAKIR’da en çok satan kitaplar

TÜYAP ile Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen Diyarbakır 6’ncı Kitap Fuarı, 4 yıl aradan sonra kapılarını kitapseverlere açtı.

K24 - DİYARBAKIR

TÜYAP ile Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen Diyarbakır 6’ncı Kitap Fuarı, 4 yıl aradan sonra kapılarını kitapseverlere açtı.

Yaklaşık 2 milyon kitabın kitapseverlerle buluştuğu fuara Türkiye’den 112, Güney Kürdistan’dan 30 yayınevi katıldı.

Organizatörlerin verdiği bilgiye göre şu ana kadar 7 bin kişi fuara katıldı.

Türkiye’nin batısından Diyarbakır Kitap Fuarı’na gelen yayıncılar, 4 yıllık aradan sonra fuarın yeniden açılmasından memnun olduklarını belirtiyor.

K24’e konuşan yayıncı Aytaç Saydan, katılımcıların az olduğunu belirterek, “Diyarbakır sokaklarını gezdim, fuarın tanıtımının yeterince yapılmadığını fark ettim. Bu yüzden birçok kişinin fuardan haberi yok” dedi.

Yayıncı Kaptan Tunç ise, okurun ilgisinden memnun olduklarını söyleyerek, “Ankara’dan geldim, Diyarbakır’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Buradaki okur, tarihi kitapları oldukça seviyor” ifadelerini kullandı.

K24’ün sorularını yanıtlayan Mehmet Fatli Meşe de Diyarbakırlı okurun felsefe, tarih, inceleme ve şiir kitaplarını sevdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Diyarbakır’da çok kaliteli okurlar var. Bunu, satılan kitaplardan kolayca anlayabiliyoruz. Buradaki okur, örneğin Michel Foucault’nun kitaplarını çok seviyor. Birçoğu da Melaye Cirizi ve Cigerxwin’in kitaplarını soruyor.”