Endonezya’da bilanço ağırlaşıyor: Toplu gömüldüler

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunami sonucu yaşamını yitiren 1551 kişi defnedildi.

HABER MERKEZİ

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunami sonucu yaşamını yitiren 1551 kişi defnedildi.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı, geçtiğimiz Cuma günü Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem ve onun tetiklediği tsunami sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının bin 571’e yükseldiğini duyurdu.

En fazla can kaybı Palu şehrinde yaşandığı afette, Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, toplam 1551 cenazenin defnedildiğini bildirirken, birçoğunun toplu defnedildiğini söyledi.

Ayrıca artçı depremlerin sayısı 430’u geçtiği belirtildi.

Çifte felaketle birlikte yetkililer 2 bin 549 kişinin yaralandığını, 65 binden fazla evin zarar gördüğünü bildirdi. Depremlerin ardından ortaya çıkan tsunamilerin dalga boyutları 3 metreyi buldu ve dalgalar Palu bölgesinin kıyı şeridini harap etti.

65 BİN KONUT YIKILDI

Deprem ve tsunaminin verdiği zararın 700 milyon dolardan fazla olduğunu açıklayan yetkililer, yıkılan evlerin tekrar inşasının aylar alacağını bildirdi. Endonezyalı mühendisler ve bilim adamları yeni inşa edilecek konutların depremlere daha dayanıklı yapılacağı garantisini verdi. Kalacak yeri olmayan 70 binden fazla insanın ise hâlâ gidecek bir yerinin olmaması ülkede tartışmalara sebep oluyor.